29. sep. 2006


Tvungen tilbakebetaling til LO

Budsjettlekkasjer skal som regel ”avsløre” godbiter fra sittende regjering. En av de såkalte godbitene i år er økt fratrekk for fagforeningskontingenten. Mens LO bruker sine medlemspenger på å støtte de rød grønne, må nå altså skattebetalerne tilbakebetale store summer til LO sine medlemmer.

For LOs medlemmer utgjør ”økningen” totalt 100 millioner kroner. Altså en grei kompensasjon for de midlene LO sprøytet inn i de rød grønnes partiapparat før valgkampen. Mens det fortsatt er fattige barn i Norge, faren for strømkrise er stor og skoler over hele landet trenger oppussing så prioriterer Vallas ministrer å bruke 100 millioner på økt fratrekk for fagforeningskontingenten. Kanskje Valla i stedet skulle foreslått å redusere selve fagforeningskontingenten? Kan man virkelig mene at det er verdt å betale inn hundrevis av millioner til LO som likevel bare sender de videre til de sosialistiske partiene på Stortinget?

Bondevik regjeringen innførte skattefritak for gaver til frivillige organisasjoner. Altså skattelette som førte til økte gaveinntekter for viktig frivillig arbeid nasjonalt og internasjonalt. Valla-regjeringen følger ikke opp denne politikken, men går heller inn for at skattebetalerne skal måtte tilbakebetale den støtten de rød grønne fikk før valgkampen. 100 millioner. Vel brukte penger?
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Er så enig! Og hvis det er noe som er på kanten til korrupsjon så er det dette! Og litt spesielt at valgkampstøtte på 10-20 mill sørger for så stor innflytelse som jo LO har...
Grattis med nominasjon forresten! Blir utrolig spennende å følge med! :)

FR sa...

Takk! Blir spennende frem mot nominasjonsmøtet. Forhåpentligvis får Valla rekord få disipler rundt omkring i landets kommuner... :)