21. des. 2006


Ny gasskraftbombe for de rødgrønne
Mongstad saken er trolig den vanskeligste saken Stoltenberg og co måtte håndtere hittils. Nå venter en ny og trolig enda vanskeligere sak, nemlig Kårstø. Tidligere denne uken ble det kjent at det vil ta minst 5 år før man får etablert CO2 fangstanlegg der. Hva skjer denne gangen? Går SV ut av regjeringen?

I Soria Moria-erklæringen står det:
"Naturkraft har startet utbyggingen av gasskraftverket på Kårstø. Regjeringen vil sørge for at
arbeidet med å etablere et fullskala anlegg for CO2-fjerning på Kårstø startes, og bidra
økonomisk til dette. Målet er at fjerning av CO2 skal skje innen 2009, slik at det blir mulig å
bruke denne som trykkstøtte for felt i Nordsjøen."

Bergen SV ba regjeringen om å gå av da det ble klart at rensing på Mongstad måtte vente fire år. Hva gjør man nå når rensing på Kårstø må vente i 5 år? Skal man henge seg på formuleringen "målet er at fjerning av..." eller skal man innse at miljøtroverdigheten er ikke-eksisterende?
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

O.J. Settem sa...

Supert at du fortsetter å sette fokus på vår kjære Valla-ledede regjerings manglende miljøtroverdighet... Ønsker deg forøvrig en velsignet julehøytid!

Erlend K sa...

Helt utrolig, altså. Det er fælt lite denne regjeringen egentlig klarer, virker det som...
Nå er det vel NVE som har kommet med dette anslaget, så vi får jammen håpe at Miljøverndepartementet har evne (og vilje) til å finne en hurtigere løsning enn den som er skissert, slik at klimaet ikke taper igjen. Jeg må riktignok si at jeg har mine tvil..!
Ønsker deg en riktig god jul, Filip. :-)

FR sa...

Etter å ha snakket med prosjektlederen i NVE er det lite som tyder på at miljøet vinner denne gangen. :(

Ønsker dere også en velsignet julehøytid. Utrolig viktig at dere engasjerer dere! Håper julen gir rom for ro, hvile og innhenting av ny energi!

Snakkes!

Anonym sa...

det må da være bedre med miljøvennlige gasskraftverk i Norge enn å importere fra forurensende kullkraftverk i østeuropa??!!

FR sa...

anonymous: Hadde påstanden om at vi står overfor en strømkrise vært riktig så hadde du for så vidt hatt et poeng. Men poenget er: Mesteparten av all kraft som blir produsert av gasskraftverkene skal gå til NY forurensende olje- og gassproduskjon. Det blir noe meningsløst.