16. jan. 2007

Romfergen eksploderte


For ikke lenge siden fortalte en begeistret statsminister om Norges ferd til månen og månelandingen som da var et fullskala CO2 renseanlegg. I dag når raketten skulle opp, ja da eksploderte den. I dag begynner byggingen av et gasskraftverk som skal spy ut klimagasser i minst 4 år. Det er flott at vi en gang i fremtiden skal få et ordentlig fangstanlegg for CO2. Hordaland som en viktig næringsregion må utvikle dette og vi kan helt sikkert få til mye spennende prosjekter som ledd i dette. Problemet er at når verdens rikeste land skal gå foran med et spennende eksempel så gjør vi det på en så slett måte at vi neppe kan forvente noe som helst av noen andre. I en tid der bevisstheten og oppmerksomheten knyttet til klimaendringene aldri har vært større, så gjør vi det stikk motsatte av all sunn fornuft.

Jeg ønsker ikke å innta en rolle som en ubalansert og gæern miljøfreak. Men dette er ingen fillesak. Det som skjer på Mongstad får konsekvenser for resten av verden. Min samvittighet har det vondt når jeg vet at Norges innbyggere er i Europatoppen på utslipp av CO2. I dag gjør Statoil og Regjeringen det enda verre. Mye, mye verre.

Hordaland skal være et fylke som går foran. Vi skal bygge sterke næringsklynger, forskningsmiljøer og spennende utdanningløp innenfor miljøvennlig teknologi. Jeg har tro på at Bergen skal bli Europas fremste miljøby! Men vi må få slutt på at staten og andre pålegger store utslippsbomber like utenfor Bergens bygrenser.

Kampen mot gasskraftverk er ingen kamp mot Statoil eller noen i regjeringsapparatet. Kampen handler ene alene om vår felles fremtid. Vi har alle et felles ansvar for skaperverket. Miljø er et verdivalg. Et valg som avgjør all fremtid.

FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hvorfor er det ingen som lenker seg? Hvis man virkelig mener noe så bør en også aksjonere! Skal krF lenke seg senere?

FR sa...

Hei! Som politiker kommer jeg nok aldri til å lenke meg fast eller bruke annen form for sivil ulyddighet. Jeg har tro på å bruke andre kanaler for å nå frem med mine syn. Men vil også si at de som selv tror på bruk av sivil ulydighet gjerne må gjøre det med de konsekvenser det kan få.

Erlend K sa...

Hørte nettopp Rolf Terje Klungland og Ola Borten Moe sitte på Tabloid og skryte dette prosjektet opp i skyene: "Ååh.. Dette er det største miljøprosjektet i verden..! Det er SÅ viktig å bygge dette gasskraftverket for å få utviklet verdensledende renseteknologi. "

De hadde ingen som helst tro på at Høyre og Frp kunne FINNE på å trekke seg fra en slik avtale. Hmm... Vel, vel...

De lurte på hva vi skulle si til det norske folk når industriarbeidsplasser flytter ut og strømregningen når nye høyder og folk blir sittende og fryse. Dette gasskraftverket gir vel ikke noe MINDRE elektrisitet selv om det hadde blitt renset fra dag en, vel..?? Aach, jeg blir så oppgitt... ;-)

FR sa...

Ja det var en fæl debatt. Veldig mange halv-sannheter og en voldsom iver etter å bruke store ord om noe som egentlig er en fiasko.

Miljø er blitt mote. Og da blir det en kamp om hvem som kan bruke de flotteste ordene. Hadde vært mye ærligere og bedre dersom Klungland sa det som det var: her kom andre hensyn foran miljøet!