10. jan. 2007


Nå kommer kulturkortet!
Endelig!! I dag ble kulturkortet for ungdom i Hordaland lansert. KrF fremmet forslaget i sin tid og det fikk da enstemmig tilslutning både i utvalget og i fylkestinget. Det ble nedsatt en arbeidsgruppe(KrF, SV og Ap) og i dag ble det altså presentert for skoleelver og presse.

Hele 24000 kort er på plass til de mellom 16 og 19 år. Kortet er gratis og det vil gi gode tilbud og i mange tilfeller gratis adgang til en rekke kulturinstitusjoner. Foreløpig er 23 tilbydere med på ordningen, men det ventes at mange flere kommer med i løpet av året.

Hensikten er ikke som mange har antydet, kun å gi rabatter til ungdom. Først og fremst er målet å minske avstanden mellom ungdom og det rike og mangfoldig kulturlivet. Ikke bare skal det stimulere ungdom til å besøke kulturinstitusjoner, det skal også være et bidrag til å få kulturprodusentene til å rette seg inn mot ungdom. Både profileringsbiten og det rent innholdsmessige vil ha godt av et større fokus på ungdom som målgruppe.

Dagen er på mange måter historisk. En dør er åpnet og nå må kulturlivet og ungdommen selv velge å gå inn gjennom døren.

Følgende institusjoer gir ungdom med kulturkort, billetter til rabattert pris:
- Hordaland Teater
- Bergen filmklubb
- Festspillene i Bergen
- Den Nationale Scene
- Carte Blanche - Cinemateket USF
- BIT Teatergarasjen
- Bergen Ingernasjonale Filmfestival (BIFF)
- Bergen Filharmoniske Orkester
- Vest Norges Opera
- KABUSO (Gir gratis inngang på enkelte tilbud)

Følgende institusjoner gir ungdom med kulturkort gratis inngang:
- Bergen Kunsthall
- Bergen Sjøfartsmuseum
- Hordaland Kunstsenter
- Museum for musikk og visuell kunst
- Museum Vest
- Norsk Vasskraft- og Industriarbeidstadmuseum
- Stiftelsen 3,14
- Stiftelsen Bymuseet i Bergen
- Stiftinga Hardanger Museum
- Stiftinga Lyngheisenteret
- Stiftinga Sunnhordland museum
- WT Os Internasjonale Filmfestival

Kulturkortet i media:
– Kulturkortet ein døropnar inn i kulturen
- Kort vei til gratis kultur
- Her får du gratis kultur

Les mer om kulturkortet på: kulturkort.ivest.no (her kan du også bestille deg et kort!!)
eller også på hordaland.no
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

Konge! Grattis! Kult at det er dere som har fått det igjennom også! Nå håper vi bare at våre fylker følger etter! Kulturen tilhører flere enn sossene.. :)

Linda Karin sa...

Hei!Dette har ingenting med det du skrev om på denne posten å gjøre, men eg må bare få sagt at det er helt forferdelig med de kuttene som blir gjort i Helse Vest! Som nybakt mor syns jeg jo det er ufattelig dumt at Kvinneklinikken må nedskjæres sånn som det kommer frem i media!! Og som sykepleier vet jeg hvor travelt og underbemannet sykehus-avdelingene er fra før. Drømmen måtte jo være at tjenesten ble enda bedre! Kan ikke tro at verdens rikeste land nå fortsetter å kutte i helsevesenet...!Men jeg burde gjerne ikke bli så overrasket, dette er jo bare en gjentagelse av tidligere historie..eller hva?

FR sa...

Kjell Ingolf: Ja dette var veldig gøy. Kjekt for KrF og KrFU som har hatt dette som en av sine saker. Har fått litt blandet mottakelse fra ungdom i Bergen så jeg er spent på resultatene.

Linda: Hei og kjekt at du stikker innom. Det du tar opp er veldig viktig. Med dagens økte krav til lønninger, hygienestandarder og ikke minst brukernes krav til service fører ofte til at man må gjennomføre tjenestekutt. Altså ikke økonomiske kutt(overføringene økes hvert år), men kutt i tilbudet.

I tillegg er det nok viktig å si at Helse Vest blir som også media har fokusert på, forskjellsbehandlet sammelignet med feks Helse Øst.

Jeg er enig med deg at de kuttene media har skrevet om ikke er bra og langt i fra ønskelig. Forhåpentligvis finner man ordninger slik at dette kan unngås. Men jeg tror også vi trenger en debatt om hvilke krav vi skal stille til samfunnet. Det gjelder egentlig for alle sektorer. Vi bruker mest penger i hele verden på skolevesenet, men ligger likevel bare midt på treet når det gjelder resultater.

FR sa...

Men jeg må også si at jeg er helt enig med deg i det skriver Linda! Det er uholdbart og vi må alle gjøre det vi kan for å få det stoppet!!