26. jan. 2009

Regjeringens egen krisepakke?


Det er mange som trenger krisepakke for tiden. At regjeringen trengte en valgkamp-krisepakke er det ingen tvil. Ikke bare viser snittet av alle målinger siden i høst at regjeringen har mistet flertallet, men også det at vi etter oljefondets etablering ikke har sett at en regjering overlever et stortingsvalg.

Selv hadde jeg mange ønsker for krisepakken som i dag ble presentert, få eller ingen av dem kom med. Det er for så vidt greit, jeg har et noe annet syn på hva som sikrer arbeidsplasser og et mer klimavennlig samfunn. Samtidig: Egentlig burde vi hatt helt andre krisepakker, som ikke handlet om å øse ut penger til alle mulig formål, vi skulle hatt krisepakker mot voldtekt, mot internasjonal fattigdom, mot klimatrusselen og for innholdet i skolen.

Når regjeringen nå smører tynt utover hele landet, er det kun meningsmålingene som vil kunne reagere positivt. Det blir ikke mye sysselsetting av at Bergen får 167 millioner til vedlikehold. Det blir heller ingen klimarevolusjon av at Enova får noe mer penger. Kanskje det blir et godt valg ut av det?

Knut Storberget hadde også en krisepakke. Flere stillinger i politiet. Selv om jeg er helt enig i at vi trenger flere politifolk, så synes jeg at Storberget best illustrer det parodiske med regjeringens krisepakke. Alt mulig mellom himmel og jord skal prioriteres. Egentlig har vi fått et statsbudsjett 2, bare en måned etter at det forrige ble vedtatt.

Som om ikke alt dette var nok, nå frykter man til og med renteoppgang. Herlig.

Share/Save/Bookmark
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Anonym sa...

"nå frykter man renteøkning"Hvem har sagt det? Er det deg?
Det jeg ser er at renta skal ned på tross av økt prisstigning.Mange økonomer prater om 2% rente. i USA er den 0!

har du ikke oppdaget at Regjeringen nå har flertall på flere målinger!følg bedre med!

Alle land legger frem krisepakker, er alt valgkamp eller er det en reell krise i kapitalismen, en overproduksjonskrise

FR sa...

hei, jeg tror ikke renten går opp, men det var noen økonomieksperter som spekulerte i det i går

når det gjelder målingene så snakker jeg om snitt, mer enn en enkelt måling. Men det er helt riktig at det er noen enkeltmålinger der de rød-grønne har flertall, noe jeg selvsagt ikke jubler for.

Anonym sa...

Har folk problemer med hukommelsen?

En av riksavisene avslørte rett etter Stortingsvalget at regjeringen hemmelige plan var å spare mest mulig i 3 år, siste året (valgkampåret 2009) skulle regjeringen åpne for milliardene og de skulle lov fri flytt av milliardene fra statskassen for 2010 om bare de fikk beholde regjeringamakten.

Dette er valgkampstrategi som ble fastsatt allerede i 2005, det er ingen tilfeldighet.

Husker dere ikke dette?

FR sa...

hehe, du har helt rett i det, selv om de selvsagt ikke har planlagt finanskrisen...