12. jan. 2009

Viktig innstramming


Regjeringen foreslår krav om fire års arbeid eller utdanning i Norge for familieetablering. Det er ikke så rart. En svært høy andel kommer til Norge nettopp gjennom familieetablering. Så lenge vi ikke har fri innvandring, fremstår dette som en viktig innstramming i dagens regelverk.

I følge SSB er dagens situasjon slik: I perioden 1990-2007 har det i alt innvandret 328 000 personer med statsborgerskap fra et land utenom Norden til Norge og fått opphold her. Av disse var det 27 prosent som kom på grunnlag av flukt og 11 prosent som ble gjenforent med flyktninger. Det var 13 prosent som ble familiegjenforent med andre og 17 prosent som fikk opphold på grunnlag av en familieetablering. Videre var det 21 prosent som fikk opphold på grunnlag av arbeid og 11 prosent fikk opphold for å ta utdanning.

Venstre synes dette er ufint av regjeringen, og det kan jeg forstå. Utifra et liberalistisk ståsted er dette fy, men Norge har ikke fri innvandring, og skal regelverket fungere så må det være langt mer vanntett enn idag. Jeg vil gjerne ta inn langt flere flyktninger, men da først og fremst de som trenger det mest.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Filip =),
Jeg håper du og alle i KrF Bergen og Hordaland skal ta del i Israel demonstrasjonen på lørdag kl 17 ved Festplassen? Nå er det viktigere enn noen gang Filip at KrF sine politikere markerer seg i denne kjempeviktige saken.

Jeg skal i hvertfall ta del, det vil jeg anbefale alle andre som kommenterer på denne bloggen ;)

Anonym sa...

Syntes de skal bli gjenforent i sine hjemland eller i deres hjemlands nærmeste trygge område, der kan vi hjelpe mange flere for samme beløpet som bare rekker til å hente noe få til Norge.

Jeg stoler heller ikke på partiene i den rød-grønne regjeringen, de vil egentlig ikke ha noen reduksjon av tilstrømmingen av utlendinger til Norge, alt de vil er å sikre seg før stortingsvalget i september 2009! Hadde de ment noe hadde de gjennomført dette, de har tross alt flertall.

Det er ingen grunn til at norske politikere skal lokke noen få tusen til Norge og skape problemer som hjemlengsel, språk, religion, ideologi osv. Bruk heller pengene på å hjelpe verdens millioner av flyktninger i deres nærmeste trygge område.