6. mars 2009

Gro og Kjell Magne må få en unnskyldning


Ikke uventet ble både Gro Harlem Brundtland og Kjell Magne Bondevik "frikjent" under etterforskningen av det såkalte pensjon-jukset. Nå fortjener de begge å få en unnskyldning. Fra dag 1 var vi kjent med at alle ekstre penger var tilbakebetalt etter at Kjell Magne selv tok kontakt med Stortingets administrasjon. Til tross for dette har vi i mange måneder hatt en usikkerhet rundt disse forholdene. Nå bør de som kom med de skarpeste anklagene kjenne sitt ansvar.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

18 kommentarer:

Anonym sa...

Hei. Nå har det seg slik at Kjell og Gro ikke er fri for mistanker. Saken er henlagt etter bevisets stilling.
Dette betyr at du i realiteten fremdeles kan være skyldig, men at påtalemyndighetene ser dette kan være en for vanskelig sak å bevise eller andre åpenbare grunner.
Det blir for meg vanskelig å gi en unnskyldning for å ha påstått at de har gjort dette med hensikt. Det bør heller ingen andre gjøre. Det beste hadde vel vært å legge saken død. Ikke noe mere enn det.

Ingunn sa...

Det var jo egentlig bra at vi kan bevare minne om Gro som et ærlig menneske.

Anonym sa...

Hadde dette skjedd med den vanlige mannen i gata, altså en som mottar 'vanlig' pensjon fra NAV så hadde det ventet både tvangsindragning, straffemåling og det som værre er...
Så ja, jeg er sterk uening. Bondevik, Bruntland og co bør få samme reaksjon som resten av befolkningen ville få dersom de fikk for mye i pensjon.
Loven er tross alt lik for alle... ikke sant?

Anonym sa...

La dem brenne i helvete

Anonym sa...

Hei.Nå er det slik at våre tidligere statsministre GRO og KJELL MAGNE er fri for mistanke i denne triste saken.Men nå er det slik at disse,har hatt muligheten til å tilbakebetale den utbetaling som var formye,dette er ikke mulig etter dagens lovgivning for en arbeidstaker(uføretrygded)som tjente kr.209,50 mer en hans pensjon tilsa(har ikke følgt med nøye nok),resultat reduksjon i hans pensjonen ble 30.000.-???(Etterlyser nye regler/lover/forskrifter som kan forstås av NAV)
NB.Inslagene om dette har vært vist på NRK tv.
Husk å få rettferdighetsregler for slike saker.

T. Peters sa...

Bombe... NEI, og noe unnskyldning ville de ikke få av meg.....

Ja det var vel ingen bombe at Brundtland og Bondevik gikk klar i denne saken, de pengene de har snusket til seg har de vel kanskje betalt tilbake, og kunne da gå fri ? De andre som er innblandet i denne snuskesaken har lurt til så mye penger at de ikke vil betale dette tilbake, og må derfor være i Økokrims søkelys i en stund til før de også kan gå fri uten dom, dette er da ingen overraskelse, som også Bondevik sier selv.

Men nå er det vel heller ikke mange politikere i Norge, som f,eks. Bondevik som har klart å få med seg mer av Judas "sølvpenger" i alle mulige hestehandlene som ble gjort for fortsatt å kunne sitte med makt, spesielt de siste 10-12 årene han var med i politikken.

Så i kveld er det nok hæla i taket, tenna i tapetet og høy sigarføring med dertil skåling i rødvin.

Gratulerer til dere begge.......

Nå vil nok kjeltringene Talleraas, Stangeland og Gulbrandsen gå fri dem også, det må bare roe seg ned litt hos oss folket først. Det skal bare blåse av seg kritikken ovenfor Brundtland og Bondevik først.

At Stangeland ennå ikke har kommet med noe kommentar er nå bare positivt, og jeg håper han holder seg for god til det også. Stangeland var vel den som kom med den største utblåsningen da svindlersaken kom på bordet. Han var vel så sint at jeg forstod med en eneste gang at "slik reagerer en skyldig mann", og jeg mener og står for det enda.

"what goes around, comes around", en dag slår det tilbake..............

Anonym sa...

Det som er sikkert med denne saken er at rutinene rundt stortingspensjoner må bli atskillig skjerpet.

Denne type saker kan vi ikke ha flere av i fremtiden. Da vil man få et alvorlig troverdighetsproblem. Alle som ønsker å være seriøse og drive med politikk vil lide for det.

Vil KrF det? Eller Venstre? Høyre? Ap, SV eller FrP?

Nei, ingen partier med fornuft eller respekt for seg selv vil det.

FR sa...

Mye agresjon her!:)

Jeg skjønner ikke helt denne iveren til å hakke på Kjell Magne Bondevik. Han har stått på for landet, og hadde seriøst fortjent en mye bedre behandling av media, politiske motstander og oss andre.

Nå er saken mot han droppet. Det er ikke slik at man er skyldig til det motsatte er bevist. Da synes jeg det er på høy tid at man ordner opp etter å ha vært så ufin i lengre tid.

Men jeg er også enig i at reglementet og ordningene på må skjerpes. Vi må for all del ikke få denne usikkerheten igjen.

kandahar sa...

I saker som man kan sammenlikne med er det veldig ofte slik at man er skyldig til det motsatte er bevist.

Og alle de pensjonistene osv. som hvert år må stå til rette for ubevisste feil. Ja, de slipper kanskje medias gapestokk, men de blir ialfall ikke behandlet som folk som har stått på for landet i et langt liv.

Jeg kjenner ikke detaljene godt nok, men det er god grunn til å stille spm ved om Gro og Kjell M. hadde fått henlagt sine saker om de hadde hatt normal pensjon.

FR sa...

kandahar: det kan godt tenkes at dagens system(som mange trekker frem) ikke er godt nok og at i mange tilfeller føles svært urettferdig for de som selv prøver å opptre ærlig. Men da synes jeg at vi skal prøve å gjøre en endring på det. Tenker dette er noe for KrFs stortingsgruppe å ta tak i. Selvsagt skal man ikke føle seg kriminell hvis en selv prøver å ordne opp.

Henrik Akselsen sa...

Man skal aldri undervurdere det norske folks behov etter å hate Kjell Magne Bondevik, Filip.

FR sa...

Ja det er veldig sant. Dessverre.

Anonym sa...

Hate? Jeg hater ikke Bondevik eller Bruntland. De er frifunnet og det forholder jeg meg til.

Har de fått utbetalt for mye? Isåfall så synes jeg de skal betale det tilbake og da er saken over for min del.

Har heller aldri tvilt på at de har gjort en stor innsats som politikere. Selvsagt har de begge det.

FR sa...

Tommy: helt enig med deg. :) Tror ikke det er noen som mener at du hater Kjell Magne, men at det i mange år har vært en noe ufin tone mot Kjell Magne er vel det man vil frem til.

Anonym sa...

Det var mange som spådde dette utfalle når Økokrim overtok saken.
Vi vet jo hvem som sitter i regjering og med alt grums som der har sett dagens lys de siste årene så kommer ikke dette som noen overraskelse.

Noen må være ansvarlig for utbetalingene. Vil de bli gransket og stilt til ansvar?. Reglene kan ikke være så kompliserte at ikke de kan gjøre sin jobb. Tjenestefor-sømmelse.

Hva med de sakene som Nav har behandlet. Ser en som tjente Kr.209,50 for mye og ble redusert med Kr. 30.000,- Er dette rettferdigt.
Bør det ikke opprettes et eget kontor som bare tar seg av slike saker. Vi vet jo alle hva Nav står for, sommel, rot, og ukyndighet.

Gro, landsmoderen, lenge leve frekkheten. Hun bodde i Frankrike,
reiste til Norge, fikk behandling
og operasjon(er) ved norskt sykehus
noe hun overhode ikke hadde rett til. Kostnadene ble dekket av sykehusets driftsbudsjett fordi Nav ikke skulle oppdage svindelen.
Hun unnskylte seg også da med uklare regler. Bare pissprat. Jeg flyttet selv til Spania et par år før hun immigrerte og da var reglene ikke uklare men lettforståelige. Er hun analfabet
kanske?

Nei, ingen unnskyldning til de som ikke kontrollerte eller hadde rede på hva de skulle ha i pensjon.

Anonym sa...

Filip: kom over denne: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2969054.ece

Kommentar?

FR sa...

ja det var helt på trynet!

T. Peters sa...

Ja nå spørs deg hvem som er skyldig en unnskyldning?

Er det Bondevik og Brundland eller det den stakkars kvinnen som garantert ikke har eller har hatt den samme inntekten som visse andre har hatt ?

Men det er noken gang merkelig at en "vanlig arbeider" nok en gang blir straffet og våre "KJÆRE" folkevalgte slipper unna.

Jeg har verken sansen for/eller er ingen tilhenger av partiet Rød, men du og du hvor jeg håper at anken til Rød når frem, og gjør den ikke det så tror jeg garantert at Økokrim står i et enda dårligere lys enn det de alle rede gjør.

Men det er vel dessverre ikke håp om at noen av våre "kjeltringer" av våre folkevalgte som blir straffet likevel :(