4. mai 2009

Norges beste miljøparti?


Etter intens jobbing fra Hordalands-delegasjonen fikk vi på helgens landsmøte fullt gjennomslag for vårt forslag om at staten må finansiere bybanebyggingen i storbyene.

Det er en stor seier for Bergen. Lenge har det kun vært bompenger og alternativ bruk av veipenger som har finansiert bybaneprosjektet i Bergen, men det er ikke holdbart for fremtidig utbygging.

I mange år har KrF sammen med Arbeiderpartiet og Høyre vært garantisten for Bergensprorgammet der bybanen mellom sentrum og Nesttun inngår. I disse dager skal vi vedta byrådets forslag til trinn 2 av Bergensprorgammet. Da får vi også bybaneskinner mellom Nesttun og Rådalen. Med statlig finansiering ville vi kunne fått hele strekningen Flesland-Åsane. Da snakker vi samferdselsrevolusjon i Bergen.

KrFs nye valgprogram inneholder en rekke miljøsatsinger, bybanen er blant dem største, men i tillegg kan jeg nevne vern av Lofoten og Vesterålen, 25.000 i miljøbil premie, tidsdifferensiering av bompenger, høyhastighetstog og satsing på fornybar energi.

Jeg mener KrF er Norges fremste og beste miljøparti, er du enig/uenig?
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

8 kommentarer:

Kyle sa...

 
Var det ikke av samme årsak at FrP i Bergen ønsket å utsette beslutningen angående finansiering av bybanen?
 
Det er nemlig en stor sjanse for at vi etter valget får en regjering som har et helt annet syn på dette med samferdselsfinansiering.

Filip Rygg sa...

hei!

Årsaken til at Frp gikk ut var at man ombestemte seg. Avtalen og bystyrevedtak fra et år siden som Frp er med på er tydelig.
 
Vi får absolutt håpe på både ny regjering og nytt syn på samferdselsinvesteringer!

Joar sa...

Hei Filip =),
KrF er et godt miljoeparti, uten tvil. Men det er en sak KrF ikke maa la komme i veien for en borgerlig regjering etter hoesten, og det er oljeboring i Nord. KrF kan faa gjennomslag paa mange andre omraader som aa bedre kollektivsatsingen, satse mer paa fornybar energi og miljoevennlige biler og teknologi, men naar man satser saa mye paa miljo paa denne siden, saa synes jeg man boer gaa inn for oljeboring i Nord.
 
Hvor viktig er Israel saken for KrF, Filip? Ville det ikke vaert lurt og gaatt inn for aa skrive at Israel er helt ukrenkelig og det hellige land i KrFs program, som det ikke skal rettes kritikk mot? Og tilfoeye at joedene er Guds utvalgte folk, ville ikke det vaert bra og faatt inn i programmet. Det ville gjort og mange andre konservative KrFere veldig glad =)

Guest sa...

Det må ligge klare intensiver for å få produsenter til å satse på økt FoU innen klimavennlige produkter. Har dere noe om dette i nytt program?

Guest sa...

Nei, jeg er ikke enig i påstanden din om KrFs fortreffelighet, men jeg vil brømme deg for arbeidet for bybanen. I kampen for en samferdselsrevolusjon i Bergen går røde, grønne og gule hånd i hånd

Filip Rygg sa...

Regner ikke med at alle er like enige nei, men takk for hyggelig tilbakemelding. :)

Filip Rygg sa...

Blir litt usikker på hva som var den konkrete formuleringen, men jeg skal prøve å få postet den her når programmet er renskrevet.

Filip Rygg sa...

hei Joar!

Vi har vedtatt å vernesone utenfor Lofoten og Vestrålen, det vil nok ikke bli endret. Dette er et syn også Venstre har så jeg kan vanskelig se for meg noe på ikke sosialistisk side som går inn for oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen. Men hva en mindretalls regjering med Ap eller Frp vil finne på er mer usikkert.
 
Jeg opplever at KrF har en tydelig og gjennomtenkt politikk for Midtøsten. Vårt vennskap til Israel har vært langvarig og det vil fortsette, også når vi ser grunn til å være kritiske. I motsetning til Frp har KrF i programmet sitt skrevet om dette.
 
Å være en god venn er også å si i fra når man er uenig.
PS! Kjekt å se deg på facebook!