1. mai 2009

Rød-grønn fattigdom



I valgkampen 05 fikk daværende statsminister Kjell Magne Bondevik høre at han ikke hadde gjort nok i kampen mot fattigdom. SV-leder Kristin Halvorsen sa fattigdommen kunne fjernes med et pennestrek. Nå er 10.000 flere nordmenn blitt fattige og arbeidsledigheten øker.

Det er ingen tvil om at KrF trengs i regjeringskontorene.

landsmøtet som vi har denne helgen, har KrF varslet at kampen mot fattigdom vil være en hovedsak. Både hjemme og ute. Programmet har mye på fattigdom hjemme og vi foreslår økning i bistanden ute. Under resolusjonsdebatten har vi også gått inn for en egen krisepakke til Afrika.

Selv var dette sammen med menneskeverdskampen årsaken til at jeg meldte meg inn i KrF. Det var ikke skattepolitikk, E6, bensinpriser, skjenketider eller kommunesammenslåing som førte til at jeg valgte å engasjere meg politisk. Sånn er det nok også for resten av KrF-gjengen. Det er mange viktige saker, men noen saker går litt dypere, fattigdom er en slik sak.

Vi går mot et spennende valg, en av de viktigste kampene blir kampen møt den rød-grønne fattigdommen.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Syltegeek sa...

Alle jeg kjenner som kan plasseres i kategorien fattig har det økonomisk greiere nå enn før med unntak av et par som blei permittert under finanskrisa. Dermed blir jeg nysgjerrig - hvem er disse gruppene som har fått det verre? Det må være snakk om tall langt over den reine økninga om deres tall stemmer, siden en del altså ikke er fattige lenger.

Orangorillen sa...

Enig med Syltegeek. Tiltakene KrF presenterer virker også ganske tullete i så måte - fattigdom skal bekjempes ved å øke kontantstøtten og lengden på fødselspermisjonen? Øh.
 
La oss først bare se bort fra alle de fattige som faktisk er enslige, og ikke berøres av dette i det hele tatt (med mindre målet til KrF er at de skal reprodusere seg og dermed endelig få oppleve ekte livskvalitet, selvsagt). Er ikke allerede kontantstøtten er problem, både når det gjelder likestilling og ikke minst integrering av innvandrere? Dette forslaget nærmest oppfordrer til at kvinner skal holde seg hjemme.
 
Nei, kutt kontantstøtten fullstendig, få igang flere barnehager, og subsidier kollektivtrafikken; ikke minst for barn og unge.

Guest sa...

Hei, jeg er fattig og vil bare si: FÅ KRISTENPAKKET UT AV POLITIKKEN! Det siste vi trenger er falsk medlidenhet fra voksne folk som ikke klarer å skille fantasi fra virkelighet!! Få de fordomsfulle dobbeltmoralske hyklerne ut av politikken!! Hva faen feiler det folk som godtar at disse dimlingene dikterer hvordan normale folk lever?

gjest sa...

Synes bare det er tull denne avsporingen i likestillingen, at liksom kvinner skal bare føde barnet og komme seg rett ut i jobb igjen dagen etterpå for å da være likegod med mennene. Også bare la staten ta seg av oppveksten av barnet, for kvinnens viktigste oppgaver er å være i jobb og betale skatt.. for noe tull!!! Det beste for alle er bl.a å øke kontantstøtten kraftig, slik at mødre kan ta seg av barna (evt fedre kan velge å være hjemme i stedenfor). Er oppgaven med å oppdra barn mindre verd enn å være i vanlig jobb??? Det virker som motstanderne av  kontantstøtten mener dette, KrF vet heldigvis å sette pris på de kvinnene som ønsker å vie sitt liv og sin tid til barna hjemme. 
 
Tall viser at kvinner som får barn i veldig ung alder er en av de gruppene som er mest utsatt for å leve under fattigdomsgrensen resten av livet. Disse trenger tiltakene som KrF kan tilby. De trenger ikke blir straffet for dette og få høre: det var et dumt valg, da valgte du selv å være fattig da du ble gravid så ung uten utdanning først...Kontantstøtten kan faktisk bl.a gi disse muligheter til å ha råd til dagmamma samtidig som de kan ta opp studier mens barnet ennå er ungt, og samtidig leve bra.