27. sep. 2009

Konsekvensene av valget


Til tross for at det økonomisk uklokt og at det strider mot sunn fornuft, lar den gjenvalgte regjeringen, ideologien overkjøre alle landets småbarnsforeldre. Kontantstøtten for 2 åringer blir nå fjernet.

I valgkampen besøkte jeg kommuner der samtlige foreldre har valgt kontantstøtte. I de fleste kommuner er det en god blanding. Uansett hva foreldrene her velger, så vil KrF støtte foreldrenes valg. Vi tror nemlig at de vet best. Det er verken den rødgrønne regjeringen eller jeg som vet best hvordan mine naboer skal organisere sin hverdag.

Foreldrene vet best.

Fjerningen av kontantstøtten for 2 åringer er nok bare første del av de mange konsekvenser dette valget fikk. Vi var mange som håpet at kursen kunne blitt snudd ved årets valg, et flertall støttet også dette. Men valgordningen sikret de rødgrønne 4 nye år. De neste 4 årene må vi derfor bruke til å sikre en ny kurs fra 2013. Det er mye som skal reverseres og endres da.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Odd Frantzen sa...

Antallet foreldre som velger kontantstøtte går stadig nedover. Det er på høy tid å avvikle denne ordningen som foreldre i stadig større grad velger bort. Og som har uheldige virkinger som å hindre integrering. Folk har gjort sitt valg. Dette er en ordning flertallet ikke vil ha fordi det er en dårlig ordning. En av intensjonene bak ordningen var at en av foreldrene skulle få være mer hjemme sammen med barna når de var små. Når foreldre da velger å bruke kontantstøttepengene på dagmamma og likevel jobbe, fungerer ikke ordningen etter intensjonen. Folk velge altså å jobbe! Fordi de liker det! Jeg tror det kan være lurt av Krf å gå litt i seg selv når man ser på valgresultatet. Fanesaken deres er tapt, også i folket. Den gradvise avviklingen av den dårlige ordninger har startet. Det er meningsløst å betale folk for å ikke bruke en offentlig tjeneste. Man har alltid muligheten til å velge å være hjemme med barna, men man bør kanskje ikke forvente økonomisk kompensasjon for det.

Anonym sa...

Jeg er tilhenger av utvidet kontaktstøtte, men klarer likevel ikke skryte av dette innlegget så lenge det inneholder faktafeil, Filip.

Det var ikke valgordningen som ga de rødgrønne flertall, og det regner jeg med du vet, jf Aardal.

Påstanden din forutsetter at hele landet gjøres om til ett valgdistrikt, og selv da ville den rødgrønne regjeringen være det soleklart største regjeringsalternativet så lenge H, V, KrF og Frp ikke vil regjere sammen.

Så får vi krysse fingrene for at Sp holder ord slik at kontantstøtten i hvertfall ikke fjernes helt.

Joar sa...

Filip, kontantstoetten etter det jeg har hoert, er en dyr og forkjaert ordning. Naar man legger av flere milliarder kroner paa utbygging av barnehager, saa ser ikke jeg behovet for aa hverken oeke eller beholde kontatstoetten.
Dersom jeg husker riktig, saa synes jeg har hoert at kontantstoetten under Bondevik 2, kostet helt opp til 6 mrd kroner aa holde paa og muligens over det. Jeg mener det er mer fornuftig at de pengene gaar til paaplussning paa barnehage budsjettet.

Dessuten hindrer ogsaa kontantstoetten integrering, og FrP mener det sammen, men vil beholde den for ikke innvandrere, hykleri fra dem, men de har rett den hindrer intergrering, og det tror jeg de fleste er enig i.

Anonym sa...

Ja til Valgfrihet!

Det er viktig å ha et land med valgfrihet.

Når regjeringen velger å sponse barnehageplasser med millioner av kroner, samtidig som man ikke vil sponse foreldre som selv vil bruke av sin tid på sine barn, sender regjeringen egentlig ut signal om at de mener barnehagepass er bedre enn foreldrepass.....og dermed blir det en undertone som gjør at en som mor (eller far) kan føle at det dermed er vedtatt at en ikke er kompetent til å ta seg av sine små, eller større barn.


http://www.bt.no/nyheter/innenriks/Regjeringen-kutter-i-kontantstoetten-937161.html?start=1#kommentarer

Hege sa...

Den Rare konflikten.
http://www.hjemmemamma.com/varevildedager/2009/09/den-rare-konflikten/comment-page-1/#comment-948

Kjære regjering.
http://www.hjemmemamma.com/varevildedager/2009/09/kjaere-regjering/

underskriftskampanje: Ja til kontantstøtte
Til: Politikerne
Vi ønsker frihet til å velge omsorgsform for egne barn.
Ja til videreføring og forbedring av kontantstøtten!

[www.underskrift.no]