13. okt. 2009

Svikter de fattigste og de minste


Statsbudsjettet inneholder tall, mange tall. Disse til en viss grad uforståelige tallene, fremviser politiske prioriteringer. Selv om regjeringen bruker rekordmange oljekroner, kan heller ikke den rød-grønne regjeringen prioritere alt. Fraværet av en del tiltak fremviser prioriteringer som går utover en rekke svake grupper.

Oxford Research har analysert resultatene fra Elevundersøkelsen på nasjonalt nivå våren 2009. Noen av hovedfunnene ble presentert i dag. Blant annet kan vi lese at 8,5 prosent av elevene oppgir at de mobbes to-tre ganger i måneden eller mer. Hvor er regjeringen her?

Vi hadde også i statsbudsjettet forventet langt mer mer offensive og målrettede tiltak mot fattigdom. Regjeringen gjør ingenting for å øke sosialhjelpssatsene, verken bindende minstesatser eller reell økning av normerte satser. Nok en gang er det opp til kommunene å løse dette alene.

Men ikke nok med det. I stedet for å øke bistanden til verdens fattige slik man har lovet, putter man inn en rekke klimatiltak og tiltak for flyktninger i bistandsbudsjettet. Uttad sier man altså at budsjettet øker, mens det i realiteten går ned.

På skolesektoren gjør man en del forunderlige prioriteringer. Potten for de rentefrie lånene til skolebygg reduseres med 33%, mens barna får enda flere obligatoriske timer. Vi skal altså få færre gode skolebygg, men enda flere skoletimer.

FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Anna-Marie sa...

"Det høye bistandsbudsjettet kan dessverre kan forklares ved at regjeringen baker inn budsjettposter som Flyktninghjelpen mener hører til under andre departementer, heter det i en pressemelding.

2,1 milliarder til klima- og skogprosjekter bør tas fra Miljødepartementet og 2,9 milliarder til flyktningtiltak i Norge bør dekkes av Arbeids- og inkluderingsdepartementet, mener Flyktninghjelpen."

http://www.bistandsaktuelt.no/Nyheter+og+reportasjer/Arkiv+nyheter+og+reportasjer/136907.cms

FR sa...

Interessant! Takk

Anonym sa...

Kristin Halvorsen skulle
fjerne fattigdommen med
ett pennestrøk .Norge har
ikke hatt flere fattige
en nå.Regjeringen har heller
ikke gjort noe for barna.
Valgløfter som vanlig.



JILL