11. mars 2010

Betale for et gratis tilbud?


Jeg skal ikke legge meg opp i hva andre kommuner gjør med SFO-prisene, men jeg vil gjerne forklare hvorfor Bergen tenker anerledes enn 98% av kommunene i Norge. NRK har idag en interessant sak om endringene som skjer til høsten med gratis leksehjelp, kun 2% av kommunene reduserer prisen for foreldrene. I Bergen er reduksjonen på 190,- for både hel- og halvdagsplass.

Barnefamiliene har mange kabaler som skal gå opp. For tidens del snakker vi om gode offentlige tilbud som feks SFO. Når det gjelder økonomien er prisene avgjørende. I statsbudsjettet la regjeringen inn gratis leksehjelp. Jeg er ikke så sikker på at det var en riktig prioritering, det er kanskje ikke 1.-4. klasse som trenger mest leksehjelp, men vi må selvsagt forholde oss til de valg Stortinget tar. Når dette nå er lagt inn, barna får 2 timer gratis leksehjelp, ja da kan vi ikke ta samme betaling for SFO som før.

Men det er ikke bare betalingen vi gjør en endring med, vi legger også inn aktivitetstilbud, kompetansekrav til lederne og vi åpner for frivillige aktører. Prisene må være fornuftige, foreldrene må ha valgfrihet og tilbud må ha høy kvalitet.

Les mer saken om "Friere skolefritid" her!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

xxxxx