6. okt. 2006


Tema: Statsbudsjettet, regjeringens forslag for 2007

Eldre ut av arbeidslivet
Det var en del sjokknyheter i forslaget til statsbudsjett. En av de, er at de rød grønne legger opp til å øke satsen for arbeidsgiveravgift med 1 prosentpoeng for sysselsatte over 62 år. Mens det i lang tid har vært en tverrpolitisk enighet om at vi skal legge til rette for at man skal ansette eldre arbeidstakere, går nå de rød grønne motsatt vei.

Beløpet skal i følge regjeringen brukes til å styrke ulike tiltak knyttet opp mot avtalen om et inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen).
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Syntes også dette hørtes utrolig merkelig (og meningsløst) ut... På tirsdag var en av finansdepartementets statssekretærer på NHH og presenterte statsbudsjettet for oss. Da spurte jeg faktisk om dette, og han mente at dette var ukontroversielt ettersom partene i arbeidslivet var enige om dette... Det ser faktisk ut til at dette har skjedd i samråd med partene (se http://www.nho.no/files/NHOs_innspill_til_myndighetene_for_aa_forsterke_IA.pdf#search=%22ia%2062%20arbeidsgiveravgift%20nho%22) men samtidig virker det jo som om dette er fordi regjeringen ikke ville bevilge mer penger til ny avtale... Så ikke vet jeg, men det virker ikke som noe godt forslag uansett, gitt...

FR sa...

Artig at du spurte om det. Det viser jo at det er flere som synes det er greit å gjøre det vanskeligere for de eldre. Kanskje vi skulle hatt et utspill på det?