23. nov. 2006


Forbud mot kjøp av sex
Dokumentarfilmen «JANNE - prostituert i 50 år» ble nylig visst på TV2. Den skildrer og forteller livet til Janne som helt fra hun var 13 år av har levd av å selge sin egen kropp. Dokumentaren og det som er skrevet om henne er på mange måter en fin menneskeliggjøring av de prostituerte, men det er også et skremmende innblikk i hvor utbredt kjøp av sex er i alle samfunnslag.


KrF ønsker et forbud mot kjøp av sex. Sammen med SV er KrF de eneste som ønsker en radikal endring av dagens situasjon. Det handler om å fjerne et marked. Noen har tatt til orde for at dete også skal være straffbart å selge sex. Det vil i så fall kun gå utover de som er tvunget til å stå på gata(utenlandske jenter utsatt for trafficking og rusavhengige).

Norge er et av de mest attraktive landene i Europa for menneskehandel. Jenter fra Nigeria, Polen, Hviterussland og en rekke andre land blir holdt i fangenskap, sendt til Norge for å nedbetale på en gjeld til noen bakmenn. Jobber de ikke så vil familien i deres hjemland få lide. Norge kan ikke være et land som med åpne øyne tillater en slik hverdag.

For å ta tak i problemet foreslår jeg følgende:
- kjøp av sex blir forbudt
- egen enhet hos politiet som skal jobbe mot menneskehandel
- tilbud om asyl og beskyttelse for de prostituerte som er tvunget til Norge
- egne støtteprogram for å hjelpe ofre for menneskehandel tilbake til et godt liv i sitt hjemland(finnes noe allerede i dag, men dette må bli bedre)
- massive holdningskampanjer i landets medier som sier at det er forkastelig med kjøp av sex
- holdningsarbeidet blir en del av læreplanene i barne- og ungdomsskolen

Hvilke andre tiltak har vi? Har du noen forslag?
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

Kvinnen velger selv hva de vil gjøre! Hvorfor skal alltid krf blande seg?