7. des. 2006


For egoister flest
Aldri før har Norge vært rikere. Likevel kutter Frp 10 milliarder til verdens fattige. Mange etterlyser politiske argumenter for at KrF synes det er vanskelig å samarbeide med Frp. Bistandssaken illustrerer meget godt hvor forskjellig verdisyn KrF og Frp har.

Frp har lenge blitt beskyldt for å være populister. Det er nok ikke helt riktig. De er for så vidt flinke til å ri på meningsbølger i opinionen, men først og fremst er Frp et parti som alltid snakker til lommeboken. Det vil naturlig nok appelere til mange. Hvem vil ikke ha mer penger? Men spør du Norges befolkning om deres forhold til norsk bistand så mener over 90% at vi skal fortsette å gi, ikke halvere den slik Frp foreslår.

Frp leder Siv Jensen(bildet) gjentar i hver eneste debatt at det er så mange korrupte leder som får bistand og at det er grunnen for at Frp kutter 10 mrd. Det er selvfølgelig riktig at noe bistand har slått feil og kanskje fortsatt slår feil. Men er det slik at vi slutter å bygge sykehus fordi et av sykehusene vi bygde hadde feil i taket? Eller dropper vi veibyggingen etter at man bygde en vei som ikke fikk den effekten vi på forhånd trodde?

Kutt i bistanden er egoistisk og rett og slett uansvarlig. Verden trenger Norges hjelp. Vi har ingen grunn til å ikke hjelpe. Man er gitt mye for å kunne gi mye. Verden trenger folk som har større drømmer enn innholdet i egen lommebok.

Les Dagfinn Høybråtens innlegg i Stortinget
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvorfor alltid kritisere frp?

FR sa...

Ganske få innlegg her som "tar" Frp. Jeg er enig i at man ikke alltid skal kritisere. Hovedfokus skal man alltid ha på egen politikk. Men debatter blir ofte misforstått dit hen at alt er kritikk av hverandre. Det er jo ikke riktig. Poenget med debatter er at de skal synliggjøre forskjeller. Bistand er en helt klar sak som skiller frp og krf tydelig.