18. des. 2006


Statoil + Hydro = sant
Det har vært snakket om i mange år. I dag kom nyheten, Statoil og Hydro slår sammen olje-og gassvirksomheten og blir dermed verdens største offshore-operatør. Dette er spennende for Norge på flere måter. Rent økonomisk vil dette trolig være enda mer lukrativt for en stat som henter milliarder i utbytte hvert eneste år. Men tenk også på det politiske. Kan det nye selskapet brukes til å gå foran i miljøspørsmål?

Her kan du lese pressemeldingen fra statsminister Jens Stoltenberg som er positiv til fusjonen.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Erlend K sa...

Det som jeg syntes var temmelig sært var at regjeringen, hvis jeg har oppfattet det riktig, ønsker å bruke 25 milliarder kroner på å kjøpe seg opp fra 62 til 67% i det nye selskapet. Kunne virkelig ikke de pengene vært plassert i bedrifter som produserer energi på en måte som ikke skaper klimaflyktninger og ødelegger levekårene for isbjørnen..?

FR sa...

Enig! Fikk også et interessant innspill. Det blir sagt at det koster 30 mrd med en høyhastighetstunnel mellom Oslo og Bergen. Da kunne vi fått en miljørevolusjon. 25 mrd i nye oljeaksjer gir neppe noen revolusjon.

Erlend K sa...

Nemlig. Godt poeng det der også...

Anonym sa...

Spør du meg så burde Norge investere i flere oljeselskaper, da ville vi kunne tjent enorme summer!! Og det er vel det politikerne vil. Ha penger til valgløftene. Først må man skape verdier, så kan man fordele..

Anonym sa...

en ting til: Hva hadde Norge vært uten statens engasjement i Statoil og Hydro??