11. des. 2006


Tunneler, inneklima og bydelsstyrer
Da har det vært bystyre igjen. Kanskje det siste stedet jeg ville tatt med noen som ville vurdere politikken. Men tross alt: forsamlingen har mye makt. Idag kom det vedtak på over 1.1 mrd til bergensskolen.

I saken Modernisering av bergensskolen har det lenge pågått befaringer, møter og til slutt en rekke forhandlinger. Byrådspartiene og Frp gikk sammen om tidenes satsing på nybygg, rehabilitering og inneklimatiltak. For KrF var det særlig viktig å sikre full opprustning av skolenes inneklima. Dette kom nå på plass.

Arnatunnelen er en gjenganger i dette bystyret. Før hadde man debatt om saken 4 ganger i året fordi frp ønsket kvartalsvise rapporteringer. KrF har lenge ivret for Arnatunnelen. Sammen med Frp, Pp, H og Ap gikk man idag inn for videre planlegging av forbindelsen mellom sentrum og indre arna. Utenfor bystyresalen stod Natur og ungdom med stort banner for å prøve å påvirke politikerne til liten nytte.

Andre viktige ting bystyret vedtok:
- at det skal utarbeides en sak om å konkurranseutsette kollektivtrafikken
- etablering av kompetansesenter for demens
- å be om fortsatt ansvar for kollektivtrafikken
- reguleringsplan for vågen, kaiene og bryggen(endelig ser fisketorg saken til å komme videre)
- melding om fattigdom i Bergen
- å ikke utvide eiendomsskatten
- etablering av bydelsstyrer

En ganske mangfoldig og viktig dag i bystyret. :)
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

O.J. Settem sa...

Selv syntes jeg det var interessant å lese om din hverdag i bystyret, Filip. Men er det fornuftig å ikke utvide eiendomsskatten noe da? Kunne ikke det vært en nyttig ekstra inntekt for en hardt presset kommuneøkonomi, betalt hovedsakelig av privatpersoner som sitter godt i det, nemlig av de som er så heldige å ha kommet seg på innsiden av et for tiden rått og brutalt boligmarked? Jeg bare spør, nerd som jeg er... :)

FR sa...

jo, du har et poeng der ola. KrF har vel ment at vi strengt tatt burde utvidet områdene noe, slik at flere betalte. Men nå ble avtalen mellom frp og byrådspartiene slik at man ikke skulle røre den muligheten.

Eiendomsskatt er en litt vanskelig sak. For veldig mange blir dette en skatt på gjeld. For førstegangsetablerere kan det virke uheldig å måtte betale 5000,- i året på en leilighet de egentlig ikke eier(de som låner 100%).

Ellers kjekt at du tok deg en tur innom ola!

Blåblogg sa...

Det verste med å sitte i bystyret må være bystyremøtene. Det er jo en lidelse!