6. jan. 2007


Skryt til Helen Bjørnøy
Det er sjelden jeg skryter av landets miljøvernminister, men det skjer altså nå. Mye av verdens klimautfordringer henger sammen med utslippene fra transportsektoren. Svenskene har kommet svært langt i å utvikle alternative drivstoff for biltrafikken. Nå sier Helen Bjørnøy at hun ønsker å pålegge bensinstasjonene å tilby miljøvennlig drivstoff. Det er veldig bra.

Du finner neppe noen som vil investere i en bil du ikke finner fyllestasjoner for. Det er ei heller lett å være miljøvennlig hvis ikke det finnes miljøvennlige alternativer. I Sverige har man i flere år satset aktivt på bioetanol. Hver 6 bil som selges bruker bioetanol. Skal Norge nå sine klimaforpliktelser og ikke minst ha miljøtroverdighet i interansjonale fora så må man som Bjørnøy nå ønsker, påby fyllestasjoner.

Det er også viktig at det offentlige går foran i anskaffelse av mijøvennlige biler. Stockholm kommune har nylig bestilt 3000 nye miljøbiler. Hva gjør norske kommuner og statlige foretak? Kanskje miljøvernministeren også skal lage en kampanje som gjør det lett for den offentlige forvaltningen å velge miljøbiler?

Les nyhetsbrevet "Miljøbilar i Stockholm".
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

Interessant... det er jo åpenbart at det er bilene i Bergen som har det meste av skylden for forrurensningen. Hvilket fremsteg det hadde vært om det offentlig hadde dratt igang satsning på miljøvennlig drivstoff og miljøvennlige biler!godt å høre at miljøvernministeren drar i riktig retning her.