22. mars 2007

-Må ha ventetids garanti


Dagens forhold for barn og unge innen psykisk helsevern er svært urovekkende, sier førstekandidat for Bergen KrF, Filip Rygg. Gjennomsnittlig ventetid på landsbasis var i fjor på 88 dager mot 87 året før. I vest er det enda verre. Nå haster det med en ventetidsgaranti!

Helse Vest har lengst ventetid av alle helseforetak, med hele 118 dager mot 115 i fjor. -Dette er svært ille for Bergen og for Hordaland. Barn og unges psykiske helse må tas mer på alvor, sier Rygg. Han vil ha 30 dager ventetidsgaranti. –Mer enn 30 dager er uholdbart for barn og unge som egentlig hadde trengt umiddelbar hjelp.

Har man fysiske helseproblemer så er som regel ventetiden mye kortere. –Til nå har man nedprioritert psykiske lidelser. Det er ille for Bergen og Hordaland at vi ikke er kommet lenge. Helse- og omsorgsminister må nå legge frem den lenge varslede ventetidsgarantien. Det haster.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallo Filip!
Knall at du setter fokus på dette! Det er en skandale at det er ventetider i det hele tatt! Denne gruppen trenger vårt engasjement, og kjempeflott at du tar tak i saken!

Vårkonferansen i KrFU ser fram til at du kommer og deler flere tanker!!