7. mars 2007

Nye gjennomslag for miljøet


Nok en gang har KrF fått gjennomslag for spenstige og veldig viktige miljøsaker i fylkeskommunen. Da Ressurs og kulturutvalget i går var samlet til møte kom saken "Hordaland, bensin og diesel fri i 2020" opp igjen. Dette var en sak som KrF fremmet for en stund tilbake. Nå blir den konkretisert. I tillegg vedtok utvalget kjøp av klimakvoter og klimasatsing i forhold til fylkeskommunale bygg.

KrF har en klar ambisjon om å gjøre Hordaland til et ledende miljøfylke. Det var derfor veldig gledelig at det var et enstemmig utvalg som gikk inn for utredningsprogrammet for "Hordaland, bensin og diesel fri". Nå er det veldig spennende å se hva konsulentene kommer frem til av mulige tiltak. For det er jo det det handler om, ikke bare visjoner og flotte målsetninger.

Vedtaket ble slik:
1. Fylkesutvalet sluttar seg til utgreiingsprogram for ”Hordaland bensin- og dieselfri i 2020”. Målet er å oppnå større reduksjonar av klimagassutslepp i 2020, og oppgåva går ut på å kartleggje moglege tiltak, med hovudvekt på transportsektoren, der Hordaland fylkeskommune kan medverke til slik reduksjon.

2. Fylkesutvalet vedtar følgjande strakstiltak for at fylkeskommunen kan kome i gang med ei klimasatsing:
a) Nye forskrifter til energibruk i bygg gjeld frå 01.02.2007. Hordaland fylkeskommune skal med ein gong ta dei i bruk ved planlegging av nye fylkeskommunale bygg, og ikkje nytte seg av overgangsordningar. Det kan vere aktuelt å teste ut eit pilotprosjekt med lågare energibehov enn kva dei nye forskriftene krev.
b) Hordaland fylkeskommune sin innkjøpspolitikk skal stimulere til bruk av meir miljøvenlege køyretøy og drivstoff.
c) Hordaland fylkeskommune skal kjøpe klimakvotar på alle flyreiser.

Alle punkter ble enstemmig vedtatt, med unntak av punkt C om klimakvoter på flyreiser. Frp og Uavhengig stemte i mot.

Les saken som var til behandling her..
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: