30. des. 2008

Israel vil sikre humanitær hjelp til Gaza


- Vi er villige til å vurdere å stoppe offensiven mot Gazastripen for å slippe inn humanitær hjelp. Betingelsen vil være at også Hamas lover å la våpnene tie, sier den israelske velferdsministeren Isaac Herzog tirsdag kveld.

Sitatet er hentet fra en VG-artikkel, lengst nede på siden.

Hamas brøt våpenhvilen, og nå i stedet for å stoppe opp slik at humanitær hjelp kan slippe inn i sine egne områder, fortsetter Hamas sin terror mot Israel. Jeg er ingen tilhenger av krig, enten det er Israel eller palestinerne som sender rakettene. Men jeg er en stor tilhenger av sannferdighet, beskyttelse av de sivile og trygghet. Hamas står for det motsatte.

Siden Hamas brøt våpenhvilen har langt flere palestinere mistet livet, enn Israelere. Likevel ønsker Hamas at terroren skal fortsette. Og når representanter i Norge, helt blindt og uærlig kjøper retorikken og virkelighetsoppfatningen til Hamas, ja da er det grunn til å rope ut. Jeg er glad for at vår utenriksminister avviser kravene til SV.
Bildet: Selv barn blir brukt som selvmordsbombere.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du virker som en veldig typisk Israel-venn, med innøvde holdninger. For det første så støtter ikke regjeringen Hamas, tvert om så har de aldri offisielt pratet med dem. De støtter derimot påstandene fra FN om at det Israel driver på med er folkerettsstridig. Jeg er ikke en svoren tilhenger av det Hamas driver med, men enhver kan vel tenke seg til at hvis ikke Israel slipper inn humanitær hjelp så vil de miste den lille støtten de har igjen. Det er det eneste strategiske riktige av Israel å gjøre når en hel verden peker finger på dem.

FR sa...

inka: helt klar over at regjeringen ikke offisielt støtter Hamas, men det er en rekke stortingsrepresentanter som blindt har kjøpt propagandaen fra Hamas. Det omtaler jeg i bloggposten, og det er sterkt bekymringsfullt. Men som jeg også skriver, det er flott at Gahr Støre har vært tydelig overfor SV.

Men hva mener du med at jeg er en typisk Israels-venn? Selvsagt er jeg venn av Israel. Er ikke du?

Baray sa...

Hva er denne propagandaen som enkelte stortingsrepresentanter har "kjøpt"? Israel-"venner" referer stadig til denne propagandaen, men nevner aldri hva den innebærer.

Anonym sa...

Din type Israel venn er en som dyrker Israel som en avgud med et gjentagene mantra om Jødene som guds utvalgte,gnålet deres om at det er synd på palestnerne er bare pisspreik.Jeg har flere ganger hørt dere gi uttrykk for at palestinerne må vekk koste hva det koste vil,nå bruker dere jo Hamas som et vertøy mot Palestinerne,logikken blir jo da at siden Palestinerne har valgt Hamas så må de også dø.I dine øyne er ikke hverken Arabere eller Palestinerne mennesker.Å påstå noe annet er blank løgn den nestekjæligheten dere praktiserer har jeg sjøl fått oppleve som norsk og de kan dere ha for meg og hva da med et folk med en annen religion.

Anonym sa...

Utrolig bra at noen i dette landet ser den skjeve fremstillingen av situasjonen i media!!!

Anonym sa...

Skjønner godt at anonym et par hakk over her ikke tør stå fram med navn. Hvilken grunnlag har du for påstanden at Filip Rygg ikke ser på arabere og palestinere som mennesker?
Denne bloggposten viser det stikk motsatte: Rygg er opptatt av at befolkningen på Gazastripen skal få humanitær hjelp.
Man trenger ikke ha så mye mellom ørene for å skjønne logikken i at humanitær hjelp ikke kan slippes inn i Gaza under en ensidig våpenhvile der Hamas fortsetter å skyte raketter mot sivile områder i Israel.

sivert sa...

Og dere mener Israel har rett til å forsvare seg, men de får ikke gå inn i Gaza fordi da dør det så mange sivile. Det er jo selvmotstridende, hvis de ikke får lov å gå inn i Gaza og fjerne Hamas, så får de ikke forsvare seg. For hva er det å forhandle om? Eneste akseptable resultat for Hamas er Israels ødeleggelse. Ville du diskutert med dem da, om de nektet å gå bort ifra at de ville drepe deg? .. Jeg sliter veldig med å forstå hvordan folk som er imot Israels handlinger tenker.. Det er sendt 12 000 raketter på 8 år! Ville ikke du gjort noe ? Det er et under at Israel ikke har gjort noe før..