20. jan. 2009

Levekårsrapporten + en liten film


I dag presenterte byrådet levekårsrapporten for Bergen. Den fremviser store forskjeller mellom bydelene i Bergen. Det å offentliggjøre en slik rapport har både positive og negative sider. Det er åpenbart noen som vil oppleve dette som stigmatiserende og stemplende, men samtidig er det utrolig viktig å få frem hvor det er behov for målrettede tiltak.

KrF har allerede gjort flere grep i de bydelene som har lavere score. Det var ingen overraskelse noe negative resultater på Løvstakksiden. Mange kommunale boliger er ofte et tegn på at området har ekstra behov. Derfor har man satset stort med Damsgårdsund prosjektet som byråd Lisbeth Iversen har arbeidet mye med, her satset mange, mange millioner. Og nå ved nyttår fikk vi også på plass en egen diakon i Bergen Internasjonale Menighet(BIM).

I Loddefjord presenterte nylig byråd for skole og barnehage, Tomas Moltu(også KrF) et foreldreveiledningsprogram betalt av kommunen. Dette programmet har fått svært gode resultater i Malmø og andre steder i verden. Det blir veldig spennende å se hva dette kan føre til i Bergen.

KrF vil arbeide aktivt med funnene fra levekårsrapporten. De områdene som trenger ekstra innsats, må selvsagt få ekstra innsats. Hvis ikke kan vi droppe neste års levekårsundersøkelse.

Fikk ellers tips om en litt rørende animasjonsfilm fra youtube:





Skal jeg legge til noe til denne filmen så må det være at det handler om å følge drømmene sine.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men å fjerne kontantstøtten fra sosialhjelpsmottakere, det sier du ingenting om Filip. Hva hjelper et foreldreveiledningsprogram, når du sulteforer de fattige!

FR sa...

Jeg skal ikke si at kommunen gjør nok eller at summene er høye nok, men at kommunen sulteforer de fattige er jeg sterkt uenig i. Bergen ligger langt over statens satser, vi har gjentatte ganger gitt en dobling til jul og satsene blir indeksregulert hvert år. At kontantstøtten er en del av beregningsgrunnlaget for sosialhjelp er vanlig praksis for de fleste større kommuner. Ville vært rart hvis ikke alle inntektskilder skulle tas med.