9. juli 2009

Norge må hjelpe flere!


I løpet av årets første halvår er det registrert 8100 asylsøkere i Norge. En stadig økende andel er barn som kommer alene. Dette er ikke et utrykk for at Norge har en for liberal asylpolitikk, eller at vi må gjøre mer for å fremstå som lite attraktive. Mange har fått med seg at Norge er et land som hjelper forfulgte og andre som må flykte fra sine land. Det må vi fortsette med.

Regjeringen konkurrer nå med Frp om hvem som kan være mest negativ til å ta i mot asylsøkere. Det er en svært destruktiv konkurranse.

Hvorfor kappes vi ikke om å hjelpe flest mulig? Hvorfor er det ingen som presenterer en plan, en visjon for hvordan vi skal ta i mot dobbelt så mange som idag?

Norge er ufattelig heldig, å stenge grensene i vår situasjon er egoistisk og hjerterått.

Vi har alle sett bildene fra Iran, vi har hørt om sharialovgivningen i Somalia og vi har sett hvorfor norske soldater fortsatt må være i Afghanistan. Når vi har et menneskesyn der alle er like mye verdt, så går det ikke an å lukke døren for de som banker på. Selv om vi ikke kan ha åpne grenser, så må vi slå fast at alle de som trenger opphold faktisk får det.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

9 kommentarer:

Kent sa...

"Selv om vi ikke kan ha åpne grenser, så må vi slå fast at alle de som trenger opphold faktisk får det."

Er du KLAR over hvor mange mennesker på verdensbasis som trenger opphold?

For å si det forsiktig: fler enn det er fysisk plass til i Norge.

Å gi folk opphold i Norge uten å kunne garantere for integrering, rettsikkerhet, tjenestetilbud og livskvalitet er IKKE rettferdig for noen som helst.

Du bor tydeligvis langt utenfor Oslo der du ikke ser snurten til effektene av utstrakt innvandring. Du virker naiv og selvgod.

Vi er nødt til å hjelpe menneskene der de bor. Vi må gå foran med et godt eksempel på hvordan et samfunn skal fungere og støtte de i kampen mot undertrykkelse og urett. Det gjør vi absolutt ikke ved å bare stue folk inn i svære ghettoer i Grorrudalen.

Alamir sa...

Hvis du kaller det å motta mennesker som hverken integreres eller bidrar positivt i samfunnet som en suksess så kan vi jo gjerne øke antallet som får opphold.

Men så lenge vi ikke klarer å ta vare på de vi allerede har så kan vi nok bremse utviklingen litt foreløpig.

Spørs selvfølgelig hva du definerer som "å hjelpe" da.

Kynisk og slem, slem mann sa...

La oss snu om på problemstillingen din og spørre "Hvorfor skal vi belastes med allverdens problembarn?". Vi har da nok med å ta vare på våre nære og kjære, og behøver virkelig ikke importere horder av "trengende" bare for å skryte til våre naboland av hvor nestekjærlige vi er.

-Det er ikke vårt ansvar å rydde opp etter allverdens krigsherrers ødeleggelser!
-Ingen har noe krav på å få komme hit til landet vårt å ta for seg av våre goder bare fordi de selv har vært uheldige i livet!
-Det er direkte frekt, og godt over grensen til foræderi mot eget folk når en håndfull politikere gir bort land og ressurser uten å først spørre befolkningen sin om dette er noe de har støtte for å gjøre!

Vidkun Quisling solgte landet vårt til Hitlers rike, og for det måtte han bøte med livet.
Dagens politikere gir vekk ressursene våre, importerer truende elementer som voldtar døtrene våre og utsletter kulturen vår.
Hvem er de største kjeltringene?

Espen Agøy Hegge sa...

Bra innlegg, Filip! Menneskesynet til Frp, som tar utgangspunkt i at alle asylsøkere er kriminelle, svindlere, voldelige og skatte- og trygdesnyltere, vil hvertfall ikke jeg skal prege landet vårt. Vi trenger politikere som deg på tinget! :)

John Anders sa...

Veldig bra innlegg, Filip! FrPs menneskesyn er forkastelig! Og det er skremmende at regjeringen slenger seg på fremmedfryktbølgen! Det blir ikke bedre når FrP snakker om å sende alle asylsøkere til Uganda. (Som om de ikke har nok å holde fingere i..!)

Filip Rygg sa...

Jeg er egentlig mye enig i det du skriver. Viktig at vi så sant det er mulig, hjelper mennesker der de allerede bor. Og ja vi må unngå ghettoer. Er også enig i at Norge må tilby skikkelig integrering for de som kommer til landet vårt.

Det vi er uenige om er om vi skal la dagens lille gruppe med asylsøkere som får opphold, bli større. De aller fleste som flytter til Norge fra et annet land kommer gjennom familiegjenforening, arbeidsinnvandring og som "ulovlige"/grunnløse asylsøkere. Det er ikke disse tre gruppene jeg snakker om.

Filip Rygg sa...

Jeg er absolutt ikke med på at integreringen er så ille slik flere tar til orde for. Ja mye kan bli bedre, men mye er også veldig bra.

Filip Rygg sa...

Det siste utspillet var virkelig ikllle. Sier litt om menneskesyn og egoisme som grunnpilar i politisk ideologi.

Filip Rygg sa...

Norge er gitt mye for å gi mye. Jeg ønsker ikke å la egoistiske hensyn styre politikken. Vi bør hjelpe så mange vi klarer å hjelpe. Og jeg er helt sikker på at det er flere enn i dag.