14. aug. 2009

6 saker der Ap kopierer KrF


Denne uken har Arbeiderpartiet presentert to store saker som sin egne, selv om de er en blåkopi av noe KrF har foreslått i inneværende Stortingsperiode. I begynnelsen av uken var det eldreløftet som gjentar KrFs punkter fra 2007, og onsdag var det øremerking til kulturskolene som KrF foreslo før sommeren. Men det er enda 4 lignende tilfeller hvor Ap kopierer KrFs politikk:

1. Momsfritak for frivillige organisasjoner: Ap lanserer momskompensasjon for frivillige organisasjoner etter 1 år med press fra KrF og flere andre opposisjonsparti

2. Kriminalisering av kjøp av seksuelle tjenester: KrF var eneste parti i 2005 som ønsket dette, men plutselig var dette en sak hvor regjeringen fremmet eget lovforslag.

3. Miljøvennlige investeringer i pensjonsfondet: KrF foreslo 2007 at man skulle ha et program for miljøvennlige investeringer i pensjonsfondet, et forslag som ikke fikk støtte. Men i 2009 fremmet regjeringen en lik sak hvor man lovde 10 milliarder til formålet.

4. Innskrenking av skjenketider: Både i programmet og i forslag på Stortinget tok KrF til orde for å innskrenke maksimaltiden for skjenkenæringen(fra kl 03 til kl 02). Plutselig frontet regjeringen dette som sin politikk og tok til orde for akkurat det samme.

Det er flott at Arbeiderpartiet og regjeringen kommer etter og støtter KrFs forslag. Men forklar gjerne hvorfor dere ikke støttet de nøyaktig samme forslagene bare få år eller måneder tidligere.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Odd Frantzen sa...

Er det virkelig slik at partiene i Norge har eierskap til bestemter politiske områder?

Krf bør selvsagt bare være glade for at et parti med makt greier å få gjennomført politikken partiet selv har tro på.

Jeg har aldri forstått meg på denne typen kritikk.  Er ikke det viktigste å få GJENNOMFØRT politikken?  Er det ikke mindre viktig HVEM som gjennomfører den?

filiprygg sa...

Synes du tar litt av nå :) Jeg avslutter bloggen med å si at det er flott. Poenget er jo at man i få år eller måneder tidligere argumenterer mot og stemmer mot de nøyaktig samme forslagene, for å deretter presentere de som sine egne. Ingenting er bedre enn at Ap kopierer all politikk KrF arbeider for, selv om jeg tviler.

jill sa...

Alle partier kopiere FRP.



JILL

filiprygg sa...

Tror nok du har rett i at alle kopierer, vi kopierer vel alle hverandre. Men for tiden ser det ikke ut til at særlig mange kopierer Frp. Tvert i mot er Frp i ferd med å tilnærme seg de ander partiene på områder som klima, statlige eierskap, næringspolitikk, kultur, lokaldemokrati mm.