13. aug. 2009

Godt det er flere å velge mellom


I Norge slipper vi heldigvis å velge mellom to presidentkandidater. Ingenting tyder på at vi ikke også i fremtiden vil ha et 7-partisystem. Til tross for dette kjører mediene et ganske ensidig fokus på Jens og Jensen, noe vi også vil se i de mange duellene som de to skal ha fremover. Jeg er glad vi ikke må velge enten Jens Stoltenberg eller Siv Jensen. Norge trenger ny politikk, ikke bare et nytt ansikt.
.
Utfordringene er mange. Fattigdom, klima, eldreomsorg, familie, integrering, skole, adopsjon og arbeidsledighet er alle saker hvor verken Siv eller Jens kommer med noe nytt og troverdig. Tvert i mot er de stort sett enige. Ta feks klima, i saker som oljesand, oljeutvinning og gasskraftverk er det helt enige. I spørsmål om integrering kappes de om å stramme inn. I spørsmål om friskoler vil begge kun godkjenne skoler de selv liker. I behandlingen av bio- og genteknologiloven stod de sammen om å liberalisere lovverket, stikk i strid med alle etiske anbefalinger.

Det er mye som er bra i Norge, jeg går absolutt ikke med på svartmalingen enkelte prøver seg på. Men det er også nok av utfordringer, og da holder det ikke bare å få et nytt ansikt i statsministerstolen. Vi trenger handlekraft og nye politiske løsninger.

Dagfinn Høybråten har handlekraft. Det viste han oss i gjennomføringen av røykeloven, i klimaforliket, i pensjonsforliket, og i psykriatrireformen. Dagfinn Høybråten har også nye politiske løsninger. Han og KrF foreslår fleksiperm for familiene som betyr 12 ekstra uker du kan ta ut frem til barnet blir 10 år. KrF går også inn for en langt mer offensiv klimapolitikk, med nei til oljesand, gasskraftverk uten rensing og oljeutvinning utenfor Lofoten. Når det gjelder skoler og barnehager mener KrF at foreldrene selv skal få velge. For de eldre har KrF i flere år stått i bresjen for en verdighetsgaranti, enkelte partier nå vil kopiere.

Listen er selvsagt mye lengre. For dette er veldig viktig.

Norge trenger ikke bare en ny regjering, eller en ny statsminister. Norge trenger en ny kurs.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Guest sa...

Norge trenger en ny kurs ja! Men jeg liker verken Siv eller Lars...