14. sep. 2009

Derfor stemmer jeg KrF


De 4 neste årene skal følgende saker avgjøres:
1. Heldagsskolen. Flere partier(feks SV og Ap) går inn for heldagsskole, KrFs svar er at vi heller vil bruke pengene på å gjøre de timene vi har bedre. Flere lærere, bedre klassemiljø, kamp mot mobbing og valgfag i ungdomsskolen. Ingen vil kjempe sterkere mot en heldagsskole enn KrF, se kampanjesiden vår http://www.heldagsskolen.no/
.
2. Screening av gravide. De to største partiene, Frp og Ap går begge inn for screening av gravide, noe som kun er egnet til å finne barn med downs syndrom. KrF går i mot en slik sortering av mennesker. Kampen avgjøres snart.

3. Lofoten og Vesterålen. Ingen av de store partiene, H, Ap og Frp vil gi et sikkert vern for Lofoten og Vesterålen. De neste 4 års viktigste miljøsak avhenger av hvor store miljøpartiene blir. KrF vil ikke sluke kameler i miljøpolitikken!
.
4. Kontantstøtten. Flere partier(Sp, Ap og SV) vil delvis eller helt fjerne dagens kontantstøtte. Det betyr mindre tid, dårligere fleksibilitet og mindre valgfrihet til titusenvis av småbarnsforeldre. Årets valg er på mange måter en folkeavstemming om kontantstøtten, der KrF fremstår som største garantist.
.
5. Trosfrihet. Særlig på venstresiden ønsker man stadig flere innstramminger av vår viktige trosfrihet. SV har i valgkampen foreslått innstramminger overfor trossamfunn som har egne regler for ansettelser. Vi kan de neste 4 årene miste statsstøtten til de som ikke aksepterer meningene til de som har regjeringsmakt. KrF vil alltid stå opp for trosfriheten.

Flere grunner, se http://www.krf.no/
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei og takk for sist(webcamnettmøtet)

Min stemme gikk til Krf, mye pga. at Krf fremstår som det desidert mest familievennlige partiet.

Lykke til med valget, men husk å jobbe for likestilling, også innenfor de områdene der skjevhetene er i gutter og menns disfavør, dersom du skulle bli valgt inn på Stortinget

FR sa...

Kjekt å høre! Og takk for gode spm i nettmøtet.

Enig, viktig sak å jobbe med. Send meg gjerne mail dersom det er momenter du vil jeg skal se ekstra på. (filip.rygg (a) gmail.com)

Anonym sa...

"De to største partiene, Frp og Ap går begge inn for screening av gravide, noe som kun er egnet til å finne barn med downs syndrom."

En forholdsvis kategorisk oppfatning. Tror du bør sette deg litt mer inn i hva dette innebærer før du konkluderer. At det kun er til å oppdage downs-syndrom trodde jeg faktisk ikke at folk var uopplyste nok til å fremdeles tro på. PS! Det er ikke gravide som "screenes", men en fosterdiagnostik som utføres.

Mange liv som kan reddes ved at man allerede før fødsel vet hvilken behandling som trengs. Eksempler spesielt innenfor hjertekirurgi hvor fosterdiagnostikk har sørget for en akkuttberedskap og operasjon rett etter fødsel, noe som har reddet barn med hjertefeil som ellers ville dødd.

FR sa...

Så tidlig i svangerskapet vil det ikke være mulig å oppdage andre ting. Les gjerne om hvordan Danmark arbeider med dette:
http://www.kbhbase.kk.dk/kbhbase/mn_6474.nsf/VisNyhedInternet?open&serial=TCHN-5KZ9TE

Anonym sa...

Så tidlig i svangerskapet vil det ikke være mulig å oppdage andre ting

Så fordi København kommune har dette som tilbud er dette eneste mulige formål? I Norge blir mellom 500 og 600 født med hjertefeil hvert år. Under halvparten av disse oppdages iløpet av svangerskapet. En tidlig ultralyd øker sjansen for å oppdage alvorlige hjertefeil. Allerede i 12 svangerskapsuke kan man oppdage de alvorligste hjertefeil.

I tillegg har man tvilling svangerskap. Hvert år er det over tusen tvillingfødsler i Norge. Ett av ti tvillingpar deler morkake, og dette kan skape problemer for fostrene, for eksempel vektsproblemer eller tvilling-tvilling transfusjon. Det er viktig å få klassifisert tvillingsvangerskap riktig og så tidlig som mulig. De tvillingparene som deler morkake trenger ekstra oppfølging, gjerne med ultralyd hver andre uke. I uke 18 er det langt vanskeligere å finne ut om tvillingene deler morkake.

Så kan man være uenig eller enig i tidlig ultralyd, men man kan ikke si at det KUN er egnet for å avdekke downs-syndrom.

FR sa...

Det er flere leger som har sagt at så tidlige undersøkelser ikke kan avdekke andre diagnoser, dersom dette forandrer seg, så mener jeg likevel ikke at saken forandrer seg. Sortering blir like galt uansett.

Se gjerne også:
http://www.menneskeverd.org/mv/wp-content/uploads/2008/10/screening-for-enhver-skjeggestad.pdf