11. okt. 2009

Norges beste by for barn og unge


Som overordnet visjon for oppvekstfeltet har Bergensbyrådet "Norges beste by for barn og unge". Intet mindre. Mulig du så bussene med reklamen av Laila Dåvøy(stortingsrepr. for KrF) som rullet ca 1 mnd i valgkampen. Der kunne vi lese "Et samfunn som er godt for barna er godt for alle". Sitatet er hentet fra en FN-konferanse, der barn fra hele verden landet ned på en felles visjon.

Og det er dette det handler om. Gjør vi veiene trygge, barnevernet sterkere, skolene gode, oppfølgingen av den enkelte bedre og barnehagene fri fra asbest og andre giftstoffer, ja da gjør vi hele samfunnet bedre.

Etter at regjeringen legger frem sitt forslag til statsbudsjett på tirsdag, skal byrådet legge frem en tilleggsinnstilling til budsjettet. Det betyr at vi vil gjøre noen mindre endringer etter at vi vet mer nøyaktig hva som blir de økonomiske rammene for 2010. Har du innspill til endringer eller nye tiltak så er jeg svært takknemlig for det!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk visjon!

Roy Ove Svarstad sa...

20 November er det FNs Barnekonvensjons 20-års dag i Norge.
Er vi fornøyde og kan feire med god samvittighet når
4 av 20 barn har opplevd vold fra mor, jfr. NOVA 20/2007.
3 av 20 barn har opplevd vold fra far.
1 av 20 barn har opplevd grov vold fra mor.
1 av 20 barn har opplevd grov vold fra far.
1 av 50 barn har opplevd at en voksen i familien har slått dem over ti ganger, og at mor og far har gjort det like mye.
Dersom man luker ut et par tusen usiviliserte menn fra ut-valget (typisk voldelige i ikke-nære relasjoner og i fremmed- kulturelle miljøer), viser forskning at det er små forskjeller mellom kjønnene når det gjelder psykisk og fysisk vold.
Vold er et samfunnsproblem, men i liten grad et kjønns-relatert problem – tross allmenn oppfatning om det motsatte