16. des. 2009

Jakter man på problemer...


...så kan man alltids lage noen. NRK Hordaland har idag et innslag på radioen og på nrk.no/hordaland hvor de mener Bergen kommune har mange dispensasjoner når det gjelder pedagogiske ledere i barnehagene. Det er en ganske rar sak.

I Bergen har vi ca 265 barnehager. En typisk barnehage har 4 avdelinger. Hver avdeling skal ledes  en pedagogisk leder som har førskoleutdanning. Ut i fra loven er det derfor ikke nok at du er utdannet lærer eller har en annen høyere utdanning knyttet til barn og unge. Fordi loven er såpass streng, har man mulighet for dispensasjon. At man tar i bruk en lovlig dispensasjon er selvsagt ikke å bryte loven.

Mens noen kommuner har en høy andel dispensasjoner, har Bergen kun 30. I Hordaland er det samlet 127 dispensasjoner, ut i fra barnehagetall skulle Bergen hatt ca 50% av disse, men vi har altså kun 30 stk! Nyheten burde således vært: Bergen med svært få dispensasjoner!

NRK har likevel valgt å lage en stor sak ut av dette. Det er for så vidt helt greit, men det er da viktig å påpeke at de dispensasjonene som gis er få og at de som da ikke har denne godkjente utdanning, har annen utdanning, erfaring og kompetanse som gjør dem svært godt egnet til å være pedagogiske ledere. Jeg mener vi kan være svært stolte av de som arbeider i barnehagene i Bergen.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: