12. jan. 2010

Ingen stengte barnehager eller skoler


Byrådet har sammen med Hordaland Fylkeskommune og en rekke andre instanser handlet på rekordtid. Luftkvaliteten i sentrum av Bergen er så dårlig at mange må holde seg innendørs. Derfor er en rekke strakstiltak allerede på plass og flere kan komme. Flere journalister spør om skolene og barnehagene nå skal stenges pga den høye luftforurensingen, svaret på det er NEI.

Foreløpig har vi ingen faglige råd som tilsier stengning.

Å holde alle barna hjemme er et ekstremt tiltak, som kun vil gjøres dersom vi MÅ gjøre det. Byrådet har fortløpende dialog med helsevernetaten og vurderer situasjonen fortløpende.

Skolene og barnehagene i Bergen er godt vant til å håndtere barn som ikke er friske og som krever spesielle tiltak når det er mye lokal luftforurensing. Og pga kulden er mange nå innendørs hele dagen, særlig de aller minste barna. I forhold til kulde er det gitt råd via kommunens nettsider. Sånn som situasjonen er nå er vi derfor avventende og rolige.

Men at vi nå har dager med så ekstrem luftforurensing er av flere grunner svært alvorlig. For mange av de som har astma er deler av byen stengt, og på lengre sikt er dette en påminnelse om at vi har en rekke vaner som må endres for å kunne ta tak i de store miljøutfordringene. Bergen har heldigvis en klimabyråd som vet å handle. Mange av de tiltakene Lisbeth Iversen har kjempet på plass, vil gi positive miljøresultater om noen få år. Feks bybanen, elektrifiseringen av havnen, miljøstengte gater, kollektivfelt ++.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

det er da godt!