15. jan. 2010

Når luften kveler oss


NB! Oppdatering: Fra og med lørdag 16. januar kl 00:00 er forbudet opphevet.

Reaksjonene er mange. Noen positive, noen negativ og noen undrende. Selv om ikke "Bergenslokket" er et ukjent fenomen, så er de høye forurensingsverdiene uvanlige for byen mellom de 7 fjell. Idag var jeg hos frisøren, hva var temaet? Selvsagt det siste krisetiltaket, par- og oddetalskjøring. Det betyr at det siste nr i registreringsnummeret på bilen avgjør hvilken dag du kan kjøre. Foreløpig gjelder tiltaket tom mandag.

Ordningen gjelder alle privatbiler, enten de har norske eller utenlandske skilter, og kjøring innenfor ytre bomring (med unntak av Straume bro). Elbiler har fri adgang som før. Jeg kan forstå at det kommer negative reaksjoner, tiltaket er selvsagt ikke noe vi hadde håpet å måtte bruke. Men situasjonen i Bergen er svært akutt. Unge og voksne er innestengt pga astma. Skulle det ikke være en menneskerett å puste?

Til slutt; det kommer mange morsomheter i disse dager, blant annet hørte jeg følgende:

"Jeg tar hvilken som helst bil, bare den har et oddetall!" - mann til bruktbilselger i Bergen
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Atad Xart sa...

Men hvorfor i all verden har det ikke blitt gjort noe tidligere? Det er jo bare klimatiske forhold som har gjort at man har blitt spart for denne krisen i de foregående år. Dere har jo hele tiden hatt målingene som viser skyhøye NOx verdier særlig på Danmarksplass. Rushtidsavgift har dere jo ikke fått til, men en eller annen form for strakstiltak utover forbud mot kjøring må da vel gå an å oppdrive?

Hvordan går det forresten med utbygging av park & ride anleggene? Og hva skjer med ringvei øst?