18. mai 2010

Pinse-besøk ga samværsnekt


Til sommeren drar familien til Danmark. Med liten unge er Danmark blitt et langt mer interessant ferieland enn det det har vært på lenge. På denne turen må jeg nå vurdere et ekstra stopp. Kanskje Statsforvaltningen Syddanmark vil ta i mot en protest siden jeg er født i Horsens?

Det er mye bra med Danmark, men ukens nyhet om at en far nå blir nektet samvær med sin egen datter pga besøk i sin egen pinsemenighet er sjokkerende. Vedtaket er i strid med grunnleggende menneskerettigheter, som trosfrihet og foreldrerett. I tillegg bryter det med all sunn fornuft. For hva er det neste? Skal barnevernsmyndigheter også vurdere ulike idretter? Eller hva med restaurantbesøk, kanskje det er noen restauranter som ikke serverer sunn nok mat?

Oppdatering kl 10:00: Flere har på twitter påpekt at denne historien trolig kan være mer kompleks, det er jeg enig i. Vi får aldri vite alt i slike saker, men det er avgjørende at vi i såfall rydder i hva som er grunnlag for vedtak. Hvis det egentlig er noe annet så må det formidles til faren, og ikke slik det nå er, med et skriftlig vedtak hvor man spesifikt nektes trosutøvelse. Det er et overgrep.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

crazy

Anonym sa...

Et barn er spart minst ett overgrep, flott!