26. okt. 2010

Skolen skal gi god samfunnsutvikling


Vi våkner med det, og sover inn med det. Døgnet rundt er skolebruksplanen dominerende i både tanker og arbeid. Jeg tror jeg aldri før har vært del av en så spennende prosess. Sammen med en fantastisk administrasjon, min gode politiske rådgiver, et bredt politisk miljø og flere tusen engasjerte prøver vi i disse dager å lande skolebruksplanen, en plan for en bærekraftig skole, hvor det viktigste prioriteres først.

Det er omfattende. Å utvikle bergensskolen er egentlig en utvikling av Bergen. Det handler om bosettingsmønstre, oppvekstmiljø, kulturarenaer, attraktive nærområder og veldig mye mer. Samtidig er det et mål som står over alle andre forhold: det beste for enkeltelevene.

Om få uker er planen klar for offentliggjøring. Det vil komme overraskelser. Høringsrunden har vært svært interessant. Vi har fått innspill og forslag som er grensesprengende. Det var også hensikten med høringsrunden. Etter 8 folkemøter, nesten 20 møter med FAU og mange skolebesøk har innsikten i Bergensskolen økt dramatisk. Vi har mange muligheter. Bergensskolen er ingen museumsgjenstand, Bergensskolen kan og skal forandres. Vi skal møte fremtiden.

I denne runden, har jeg nok en gang blitt minnet om hvor mye kompetanse, engasjement og kjærlighet som preger Bergensskolen. Vi er heldige. Barna våre er heldige. Bergensskolen har vært og vil være helt i front både faglig og sosialt.

Skolen kan ikke løsrives fra samfunnet. Den er på mange måter samfunnet. Når man utvikler skolen må dette perspektivet være tungtveiende for de konklusjoner som skal trekkes. I skolebruksplanen som snart legges frem prøver vi å tenke helhetlig og planlegge en struktur som gir god samfunnsutvikling. Med en så god høringsrunde tror jeg vi har gode sjanser for å lykkes med nettopp det. Æren for at vi vil få en god plan, må gå til de over 100 høringsinstansene som har svart og til de flere tusen foreldre, ansatte  og andre som har engasjert seg i ulike møter.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

5 kommentarer:

Anonym sa...

Når presenteres planen?

FR sa...

Vi satser på å offentliggjøre planen i slutten av neste uke. Men det er ikke endelig avklart.

Jette sa...

MOLLBO AVGJØRELSE Å LEGGE NED KYRKJEKRINSEN SKOLE!!! Åsanes eldste og største skole, som er nylig renovert for 8 mill!!!Kanskje du burde sett på Kyrkjekrinsen som en museumsgjenstand, og ikke tatt fra barna våre en trygg og lærerik hverdag!! Trodde Krf var FOR barnefamilier!! Kjøss meg i ræven!!(unnskyld) Spare meg her og spare meg der.!! Syntes virkelig man burde satset, og ikke spart på den framtidige generasjonens utdannelse!!! Stappe allerede fulle skoler med flere elever? Jaggu skal de få den hjelpen de trenger og lære mye!!Hva med de "svake" elevene som i dag ikke får den hjelpen de trenger pga for mange elever og for lite lærere? Og ikke minst for dårlige resurser(les: då var det jaggu bra vi brukte 8 mill!!!! på en god skole for så legge den ned!!) Er det slik at man bare skal satse på de "sterke"? Hva med at mange barn får lengre og FARLIGERE skolevei?? Er det DU som skal stå ansvarlig hvis ett liv går TAPT?? Skulle tro du kom med en dårlig spøk Pillip Rygg!!! Håper du virkelig revurderer avgjørelsen!!

Anonym sa...

Oj Oj Oj Filip.... Dårlig avgjørelse....
Og hva skal så millionene dere har planer om å selge Kyrkjekrinsen for brukes til??? Trygge skoleveier midt inni motorveien? eller kanskje utbygging av de skolene som småtrinnet skal flyttes til? for det må jo til.. du har jo allerede fått erfaring med hvor dårlig prognosene fungerer!! Hvor ble det av: For barnas beste..... dette er IKKE en avgjørelse FOR barna.... Her er det pengene som gjelder....
Sann mine ord... dette kommer til å koste myyyye mer en det smaker

DN

Anonym sa...

DU må virkelig ha røykt sokkene dine til frokost hver dag i det siste. Snakker meg om talentløs holdning og dårlige argumenter! Jeg har aldri hørt dummere. Du kan ikke argumentere med farlig skolevei som grunnlag for at du vil legge ned en av Bergens BESTE skoler med best samhold på skoleplassen. Her er det kun pengene det er snakk om og du burde skamme deg! Jeg er flau på dine veine. Både du og KrF mister MYE tillit som kommer med ett sånt stunt! Der er gangsti fra alle retninger der kommer elever fra som går på denne skolen og så godt som alle overgangsfelt er lysregulert der elever må krysse veien for å komme til skolen med unntak av de ved Gullgruven. Dette er rett og slett tragisk og useriøst! Klipp deg og få deg en skikkelig jobb der du ikke får ødelegge for andre mennesker på denne måten!