1. mars 2011

Monsterbrølet


Vi visste alle at de ekstra rundene ikke var for å snu, men får redde seg ut av en alt for opphetet debatt. Når vår olje- og energiminister, Terje Riis Johansen i dag kl 14 legger frem konklusjonene etter ekstra runden vedrørende kraftledninger i Hardanger, forteller flere kilder at resultatet er det samme: Det blir monstermaster i en av Norges viktigste turistattraksjoner. Selv om regjeringen har drevet et imponerende spill de siste månendene er det ingen grunn til å tro at de vinner det endelige slaget om Hardanger; velgerne.

Ser man på de plantede mediesakene, snuoperasjonen til Hordaland Ap og stridighetene internt i Hardanger, kan man ikke gjøre noe annet enn å la seg imponere av strategene i regjeringen for sitt marionettregime, hvor noen få styrer samfunnsutviklingen. Mange politiske beslutninger kan reverseres, dette er ikke en slik. Avgjørelsen får betydning for de neste 20, 30 og 50 årene.

Vi har fått uvanlig mange målinger av hva velgerne mener om saken. Jeg tviler sterkt på at alle er bestilt av media, sånn sett vet vi heller ikke hvilken sammenheng og hvilken formulering spørsmålene har hatt. Hvor mange av målingene hadde Youngstorget som oppdragsgiver? Det som er sikkert er at vi kan vente oss et monsterbrøl fra hardinger, bergensere og andre som er opptatt av hvordan våre naturskatter forvaltes. Dette har nok også regjeringsstrategene regnet med:

Hvor lenge blir olje- og energiministeren sittende? Spekulasjonen har lenge gått i at Ola Borten Moe overtar stolen til Terje Riis Johansen. Det er ikke utenkelig at byttet skulle skjedd tidligere, men det ville ikke vært en god utgang for ministeren med alle de dårlige sakene(Mongstad, oljesand i Canada, høye strømrpiser i Trøndelag og monstermastene). Alt tyder derfor på at man etter denne runden med monstermastene, får et bytte i grei tid før kommunevalget. Jeg tviler likevel på at monsterbrølet stilner så fort.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

s-i sa...

Vet du hva, Filip? Denne saken ligner faktisk ganske så mye på saken og spillet rundt skolebruksplanen i Bergen. Her hadde du som skolebyråd rollen til olje- og energiministeren.

På samme måte som regjeringen har dekket over fakta (nei, mastene er ikke nødvendig for å gi oss i vest sikker kraftforsyning -- men de er derimot en nødvendighet for å elektrifisere Nordsjøen slik at CO2'en heller kan brennes på kontinentet enn for å gi el-kraft til plattformene og høyere CO2-tall for regjeringen, og for å kunne eksportere mer el-kraft fra Vestlandet til det øvrige Europa) og heller ikke er villige til å diskutere saken med dem det berører -- har du og dine marionettefigurer kjørt over skolebarn, foreldre, lærere, rektorer, barnekonvensjoner, nærmiljø og bydeler med feil fakta og arrogante kommentarer ... vel vitende om at dere kunne presse planen gjennom fordi dere sitter på makten.

Her i Bergen fikk vi aldri vite hva bystyret egentlig mente om de enkelte punktene i skolebruksplanen da dere fikk trumfet gjennom en avstemningsform hvor det var gruppelederne i de enkelte partiene som stemte på vegne av sine grupper. Dette må vel kunne karakteriseres med dine ord som en imponerende strategi for et regime hvor noen få styrer samfunnsutviklingen. Ja, det skinner gjennom din tekst at du lar deg imponere av slike politiske manøvre.

Her er det bare å håpe at velgerne ikke har latt seg imponere over maktmisbruken og at hukommelsen holder frem til høstens valg.

s-i sa...

Hei igjen, Filip,

Jeg leser om din monsteruttalelse i BT:
"Til bt.no sier Rygg at han mener avgjørelsen ikke har rotfeste i fagmiljø, ikke i stortingsflertallet og ikke lokalt."

Det samme kunne vært sagt om svært mye i skolebruksplanen din.

Jeg synes forøvrig det blir for mye sur og enkel oposisjonskritikk i ditt utspill. Du har ikke tatt Regjeringen på hva som er galt, og du har heller ikke gitt forslag for hvordan evt. påståtte problem skal løses. Er det virkelig et behov for en ny kabel i det hele og store?

Trond sa...

Filip Rygg er indignert og med rette, men….
Hvorfor oppfører du deg på samme måte selv?

Under er en liten omskriving av din Blogg. Jeg er helt enig med det du skriver i din Blogg mot monstermastene. Ved å bytte ut noen av nøkkelordene i Bloggen kunne dette etter min mening enkelt handlet om din håndtering av saken vedr. Løvås oppveksttun.

Monsterbrølet
Vi visste alle at de ekstra rundene ikke var for å snu, men får redde seg ut av en alt for opphetet debatt. Når vår byråd for barnehage og skole i Bergen, Filip Rygg legger frem konklusjonene etter ekstra runden (Les Høring) vedrørende nedleggingen av Løvås Oppveksttun, forteller flere kilder at resultatet er det samme: Det blir skolenedleggelse i en av Bergens viktigste bydeler. Selv om Byrådet har drevet et imponerende spill de siste månedene er det ingen grunn til å tro at de vinner det endelige slaget om Bergen; velgerne.
Ser man på de plantede mediasakene, snuoperasjonen til Komité for kultur, idrett og næring og Ungdommens bystyre, kan man ikke gjøre noe annet enn å la seg imponere av strategene i Byrådet for sitt marionettregime, hvor noen få styrer samfunnsutviklingen. Mange politiske beslutninger kan reverseres, dette er ikke en slik. Avgjørelsen får betydning for de neste 20, 30 og 50 årene.

Jeg sitter i Fyllingsdalen og opplever at du oppfører deg på samme måten. Du hevder hardnakket at bestemmelsen om nedlegging av Løvås oppveksttun ikke er tatt, men alle signaler tyder på det motsatte. Alle fagfolk, inkludert NAF og Politiet. Et enstemmig bydelsstyre er uenig i nedleggingen. Hvem trekker i trådene dine?

- Mangler rotfeste
Til bt.no sier du, når det gjelder monstermastene, at du mener avgjørelsen ikke har rotfeste i fagmiljø, ikke i stortingsflertallet og ikke lokalt. Du sier videre at det er for deg opplagt at det er noen få i regjeringen lar det gå prestisje i saken, hvor det er viktigere å vinne saken enn å lande en god løsning. Dette er farlig. Sier du, Rygg.
Er dine avgjørelser like farlige, når de ikke har rotfeste i fagmiljø eller lokalt?
Vis at du støtter lokaldemokratiet og ikke legger ned Løvås oppveksttun..

Hvis du ser etter feil, ikke bruk kikkert, men speil….

Mvh
Trond Johannesen