28. feb. 2011

Deilige Bergen


Mens de klager på kulde og kaos i Oslo, nyter vi sol og glade dager i Bergen. Det er skolens vinterferie denne uken og mange har derfor tatt fri. Jeg har rolige dager på kontoret og får muligheten til å reflektere, planlegge og ikke minst, svare på gamle mail jeg hadde glemt. Til høsten er det som kjent valg og jeg gleder meg til valgkampen. KrF har mye å by på, selvsagt er mye blitt gjort de siste årene, men det er fortsatt mange spennende utfordringer i vår deilige by.

Målingene viser nå at våre samarbeidspartnere, Høyre og Frp, har flertall alene. I tillegg sikrer KrF et enda større flertall. På rødgrønn side må man samarbeide med absolutt alt og alle for å i det hele tatt nærme seg 45% oppslutning. Da snakker vi om partiene Rødt, Ap, SV, Venstre, Sp og kanskje også noen nye lister. Ikke bare gir det for lav oppslutning, men jeg vil tro det er lite å samarbeide om i et så stort spenn.

Alt tyder på at størrelsen til KrF avgjør hvilken politikk vi får de neste årene. Det gjør meg optimistisk. Folk flest sier nemlig at de ønsker seg mer hjertevarme, de ønsker en aktiv kamp mot mobbing, de ønsker nye sykehjemsplasser og de vil ha bybane til flere bydeler. Man vil ha bedre luft og man vil ha kjærlighet.

I de få møter vi allerede har hatt før valgkampen begynner skikkelig, har det blitt veldig tydelig for meg at vi denne gangen møter en opposisjon som prioriterer alt. Det er et ganske uærlig utgangspunkt, men samtidig viser det også veldig tydelig hvem som prioriterer. Å prioritere alt er det samme som å ikke prioritere i det hele tatt.

De siste årene har byrådet prioritert og det har gitt oss:
  • best resultater blant storbyene på grunnskolepoeng(standpunkt og eksamen),
  • bybane til Nesstun og snart også til Rådalen
  • flere tusen nye barnehageplasser
  • bydelsvis prioritering i  barnehageopptaket
  • nytt fisketorg(under oppføring)
  • rusakutt for rusavhengige
  • redusert skjenketid og derav mindre vold
  • og mye, mye mer! Snart kommer en langt større liste.
Man blir ikke valgt på det som er gjort, men det gir troverdighet til nye grep for vår deilige by. 
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

FR sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
s-i sa...

Hvem er det som klager på kulde og kaos i Oslo? Jeg har ikke fått med meg noe annet enn en stor folkefest og litt kapasitetproblemer på deres bybane på VMs dag 2. Dette løste de greit ved å øke kapasiteten pr. time på Holmenkollbanen fra 9000 passasjerer pr. time til 15000. Som en kuriositet kan det nevnes at vår egen Bybane har kapasitet for 2600 passasjerer pr. time. Kapasiteten synes med andre ord å være for liten for å ta slike store idrettsfester som vi bergensere må reise til Oslo for å få oppleve.

Apropos bybanen så blir det svært feil av deg å gi de sittende byrådspartene æren for denne. De av oss som har litt hukommelse vil huske at det har vært bred politisk enighet i Bergen for Bybanen -- hvis vi ser bort fra byrådspartiet Frp som også i sin tid på Stortinget stemte mot at Bybanen skulle tas inn i Nasjonal Transportplan.

Dette viser jo at ulike partier kan bli enige om noe felles slik du gir uttrykk for at oposisjonen ikke kan. Frp soler seg nå i glansen av Bybanen, mens KrF har solgt sin hjertevarme til fordel for en utfasing av eiendomsbeskatningen.

Idretten mangler forøvrig i din skryteliste. Her har det vært nedskjæringer og en mangelfull forståelse for hvordan idrett spiller en viktig rolle i samfunnslivet og for folkehelsen. Men det handler kanskje om å prioritere som du skriver -- og da har dere heller valgt å gå for fjerning av eiendomsskatten og gratisprinsippet for idretten -- og så var det dette med å trykke elevene sammen på mindre areal for å spare penger også. Den siste biten er ditt direkte ansvar.

Jeg må bare beklage Filip, men jeg ser ingen varme i den politikken du enten er ansvarlig for eller har delaktig byrådsansvar for.
Jeg håper KrF-velgerne ved kommende valg gir deg en klar melding om at den avslåtte varmen er savnet -- og egentlig å foretrekke fremfor misbrukt makt.