20. juni 2011

Full barnehagedekning


Fredag kom vi i havn med barnehageopptaket for 2011. Sammenlignet med i fjor når opptaket var ferdig 1. september, var vi rekordraskt ferdig med opptaket i år. Nå kan suppleringsopptaket tas tak i. Aldri før har flere barn gått i barnehage og med dagens vedtak om ny barnehageplan, vil vi om få år også ha bydelsvisdekning.

Fra høsten kommer det flere nye barnehager. I kommunal regi får vi blant annet en barnehage på Brann Stadion, og selv om det hele tiden har vært en skriftlig fullmakt mens arbeidet har pågått, var det først i dag vi fikk en leieavtale hvor økonomi og andre juridiske forhold kom på plass. For å sikre flest mulig plasser der folk bor har ansatte i kommunen jobbet i et fanastisk tempo, jeg er virkelig imponert!

Noen får likevel ikke plass der de bor, dette skyldes i hovedsak mangel på plasser sentralt. Med den nye barnehageplanen håper jeg at problemer med bydelsvisdekning var et fenomen i 2011, et fenomen man ikke kjenner til i 2015. Vi har selvsagt ikke full kontroll på etterspørselsvekst og kan aldri være helt sikker på hvilke utfordringer vi vil kunne møte hos fylkesmann og andre myndigheter, men vi har nå en konkret plan med store ambisjoner og stor vilje til en enorm satsing de neste årene.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Filip

Ja, de (administrasjonen) har jobbet i et fantastisk tempo, og på veien har de overkjørt et helt nabolag, Foreldreutvalg på Gimle og Fridalen, idrettslag, velforeninger m.fl. Sist men ikke minst har din administrasjon sørget for at flere hundre barn får en farlig skolevei, de har mistet friareal, skolene har mistet fotballbaner og dere er godt på vei til å ødelegge et godt fungerende nabolag. De har satt barn opp mot barn, tatt fra mange og gitt til noen få; for hvor mange barn fra nabolaget er det som egentlig får plass i denne barnehangen din ved Brann Stadion?

Mvh
Terje Thue
Nabo og FAU representant ved Fridalen skole

Anonym sa...

Det er merkelig hvordan demokratiske prosesser fungerer i Bergen kommune - som nabo har jeg nylig mottatt 2.gangs nabovarsel med svarfrist førstkommende fredag. Lurer på hva som hadde blitt resultatet dersom en leder i det private næringsliv hadde opptredd slik som Filip Rygg gjør - hva tror du selv Filip?
Vi skal være glad vi har en fylkesmann som kan undersøke lovligheten i tiltak byråden presser igjennom.
Ære være god dialog og gode prosesser - du burde skamme deg!

Nabo

FR sa...

Har stor forståelse til at man er skeptiske til etablering av en ny barnehage. Det som er bra her er at man bruker eksisterende arealer(leier hos Brann) og at man ruster opp uteområdene. I og med at den også er midlertidig vil den kunne tas bort raskt. Alle lovhjemler blir selvsagt fulgt. Skulle man bygget en ny barnehage ville det vært langt mer krevende, men siden man kan gå inn i allerede eksisterende lokaler og at man har gode uteområder så er det langt lettere.

Anonym sa...

Fantastisk flott at dere igjen klarte opptaket. Er veldig fornøyd med plassen jeg(mitt barn) fikk!

FR sa...

Brann om barnehagen: http://www.brann.no/nyheter/ja-til-barnehage-pa-stadion/

Anonym sa...

Kjære Filip

Du klarer rett og slett ikke å høre på våre argumenter og bekymringer. Det er bekymringsfullt at du som byråd for alle barn i Bergen ikke tar våre innspill på alvor.
Er fullstendig klar over hvor lettvint og pratisk løsningen på Brann Stadion er for deg - beklageligvis klarer du ikke å ta til deg hvilke konsekvenser dette vil få for store deler av Årstad bydel. Dere har et argument for etablering av barnehagen - dårlig tid - som i de fleste tilfeller vitner om meget dårlig planlegging.

Nabo

Anonym sa...

Å kalle 4 til 5 år for midlertidig er helt latterlig, det er jo en stortingsperiode. Det skal bli lett å forklare min datter på tre år at hun kanskje får tilbake lekeplassen sin fra Filipen når hun er 8. Skam deg

Terje Thue sa...

Hei
Om alle lover og regler er fulgt gjenstår å se. At dere overhode ikke tar hensyn til tidsfrister for nabovarsel og innspill fra berørte parter er i beste fall arogant og i verste fall en forakt for demokratiske prosesser. Dere ansatte og ga plass til barn i barnehagen før en kontrakt var på plass og mens vi var i en "dialog" med administrasjonen etter første gangs nabovarsel. Hvis dette er symtomatisk på hvordan byrådet behandler saker, håper jeg det er flere enn meg som tar dette til etterretning under valget til høsten.

Anonym sa...

Glimrende nyheter! Kjekt med Brann, men forstod ikke dette med sambruk? Hva betyr det? Ser at dere har sagt det noen ganger.

FR sa...

Det har kommet flere viktige innspill fra naboene knyttet til trafikk og bruk av uteområder. Mye er tatt med og ivaretatt i de løsninger som man lander nå. Jeg håper og tror at dialogen fremover også skal være god, barnehagene utgjør i alle områder jeg kjenner, et viktig bidrag til nærmiljøet.

Vedr sambruk, det stemmer at vi legger opp til det. Det handler om at man skal kunne bruke barnehagens arealer sammen med barnehagen. Først og fremst vil det være behov for dette etter barnehagens åpningstid, men for noen kan det også være behov mens barnehagen er åpen.

s-i sa...

Hei Filip,

La oss ta det positive først. Det er jo kjekt å se at du nå skriver noe tilbake til folk, men kan det kalles svar? Jeg og mange med meg vil si nei.

"Full barnehagedekning" skriver du, og din partikollega Mari Moltu legger til i gårdagens bystyremøte (ref. BT):
- Ikke bare sikrer den (din nye barnehageplan) full barnehagedekning, men også bydelsdekning.

I dagens BT kan vi også lese om Lille Ulrik som bor i Sydneskleiven. Det er i sentrum det, Filip. Nå har han fått tilbud om barnehageplass i Indre Arna.

Du skryter av full dekning (og Moltu smører på med bydelsdekning), men ser dere virkelig ikke at i praksis farer dere frem med reinspikka løgn -- eller mener dere virkelig at foreldrene til Ulrik bør takke ja til tilbudt plass i Indre Arna?

Kan du svare oss på dette, Filip?

Vedr. din nye barnehage på Brann Stadion så konstanterer jeg at du som vanlig bedriver "Filips form for diskusjon". Du ignorerer ganske enklet folks argumenter og bekymringer.... samtidig som du pusher kommunens byråkrati til å gjøre ting som andre aktører bare kan drømme om. Ja, vi får nå være vitner til at familiepartiet KrF fremstår som det mest kyniske partiet i Bergen.

s-i sa...

Ojsann,

Her var det flere sentrumsbeboere som har fått sitt tilbud om barnehageplass på andre siden av fjellet:

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Kulturfolk-raser-over-barnehagetildeling-2524209.html

- Dette er et desperat forsøk fra kommunens side for å få full barnehagedekning på papiret, sier Leiv Ove Andsnes. Datteren, Sigrid, har også fått tilbud om plass i Indre Arna fra høsten.