12. okt. 2006


Det ble ingen månelanding!
I forrige kommentar skrev jeg om de ”hemmelige” planene til regjeringen. Det skulle i følge de hemmelige kildene bli en månelanding for Norge. Men folkens: Det ble ingen månelanding. Tvert i mot. Det ble tidenes mageplask.

Jeg skal innrømme at jeg noen timer i dag begynte å tro at SV hadde fått gjennomslag for KrFs holdning i denne saken. Nemlig full CO2 rensing fra dag 1 for det planlagte gasskraftverket på Mongstad. Men det ble ikke slik. Kompromisset ble: Gasskraftverket skal stå ferdig i 2010 og renseanlegget i 2014. Altså 4 år uten rensing.

Å bygge et renseanlegg skal i følge Aker Kværner ta ca 2 år. At regjeringen har valgt en løsning som gjør at vi skal ha et sterkt forurensende gasskraftverk på Mongstad i 4 år uten rensing er tidenes mageplask og en katastrofe for miljøet. Hva skjer i 2014? Er det en ny regjering som da gir utsettelse? Har vi egentlig noen som helst garanti for at vi i det hele tatt får rensing? Og hvorfor skal vi vente 4 år? Det tar 2-3 år å bygge gasskraftverket. Strengt tatt kunne man bygge det parallelt.

Det er en trist dag for Norge. Nestleder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum
tok til tårene når miljøbomben fra regjeringen ble presentert.

Norge trenger politikere som tar klare verdibevisste valg. Ikke valg basert på ønske om å tekkes lokalpolitikere eller Statoils lobbyister. Norge og verden står overfor miljøproblemer som er så store at vi har vanskelig for å tro det. Øyer i Stillehavet er allerede blitt fraflyttet pga den globale oppvarmingen. I London er mer enn 1 mill mennesker truet av flom som følge klimagassutslippene. Når skal vi forstå hvor ille det er at vi aksepterer stadig mer forurensing? Når skal vi ser vår egen egoisme?

12. okt. vil bli husket som en trist dag. Det er dagen da regjeringen aksepterte enda mer forurensing. Enda større konsekvenser for verdens fattige. Når skal det snu?

Til slutt kan det være verdt å nevne at selv Bergen SV(se link under) ber SV trekke seg ut av regjeringen. Får vi se et brudd? Det paradoksale er at selv en krf'er som meg kan se at det er hensiktsmessig for miljøet at SV forblir i regjeringen. Kraftsosialistene i Ap og bøndene i Sp vil neppe gjøre Norge særlig grønnere.

---

Aktuelle kommentarer:
http://www.bt.no/lokalt/bergen/article305998.ece
http://www.dagsavisen.no/innenriks/article2346848.ece
http://www.nu.no/energi/gasskraft/presse/22f5ef205a1911db8de2e7cdc453e882e882.html

FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er så sant! Vi har tidenes muligheter, men griper de aldri! Vet jo nesten ikke om en skal le eller gråte! Men faktum er iallefall at SV er et eneste stort SVik og makan til løftebrudd skal en lete lenge etter! Dessverre svikter de på det området det var positivt med SV i Regjering.. Sier det bare: Noen er mer glad i taburetter enn i å få gjennomslag. Pinelig at SV fremdeles er i regjering...