12. okt. 2006


Norge med månelanding!
Flere såkalte ”hemmelige” kilder i regjeringen har begynt å snakke om Norges kommende månelanding. Disse hemmelige lekkasjene ser ut til å være nøye planlagt. Alle bruker tilfeldigvis ordet månelanding.

Det det gjelder er CO2 rensing. Som en av få positive aktører har nå Røkke eide Aker Kværner uttalt seg svært positiv til å komme i gang med et slikt prosjekt. Informasjonsdirektør Torbjørn Andersen sier følgende til Dagens Næringsliv: - CO2-rensing ser vi på som et teknologiområde som har store muligheter. Det er også et område hvor vi har utviklet teknologi over mange år, og hvor vi mener at vi har løsninger som er unike i forhold til hva som finnes ellers i verden.

Aker Kværner har brukt flere hundre millioner på å utvikle teknologi for CO2. De er derfor veldig klar for et samarbeid med Stoltenberg og co. Statoil er som de andre selskapene i Norge svært skeptiske til CO2 rensing og nekter å ta ansvaret for en slik investering. For at regjeringen skal tilfredstille LO og miljøbevegelsen har man kommet til at Gasskraftverkene skal realiseres, men de skal også renses. Når ikke Statoil med gedigne milliardoverskudd vil ta regningen så må skattebetalerne ta den.

Men tilbake til denne månelandingen. SV og Sp er overbevist om at de nå skal skrive historie, og det har de kanskje rett i. I følge Dagens Næringsliv finnes det ikke i dag noen utprøvd renseteknologi for et så stort prosjekt som regjeringen planlegger.

Får vi en månelanding som denne gang vil bety Gasskraftverk med full CO2 rensing så skal jeg jammen applaudere det. Men jeg tror det ikke før jeg får se det.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nei, vi fikk jo ikke akkurat det vi hadde håpet på, heller. Ikke full rensing før i 2014 iallefall, og mange vil vel mene at det er litt sent...

FR sa...

Ja selv Bergen SV synes det er for sent. Det artige nå er at SV mister all sin miljøtroverdighet og vi står igjen med KrF som Norges eneste skikkelige miljøparti! Noen vil nok hevde at Venstre skal kunne kalles et miljøparti, foreløpig så gjør de seg mer kjent som fri-tilgang-på-narkotika-partiet enn noe annet. Jeg ser ingen andre enn KrF. Og det er jeg stolt av!