12. okt. 2006


Hold din sti ren
De som har lest svenske aviser de siste dagene har sett at den nye regjeringen har fått mange vanskelige saker å håndtere. Og det har ikke vært sykelønn eller Irak krigen som har stått på agendaen. Nei, nå står flere og roper om minstres avgang pga mangelende innbetaling av lisensavgift og svart betaling av dagmamma.

I dag ble det også klart at noen har politianmeldt ministrene. Sveriges nyvalgte statsminister Fredrik Reinfeldt har fått mye å stri med. Det er jo ikke dette den borgelige alliansen vil bruke sine krefter på. De vant valget, men det er nå arbeidet skal begynne.

Det handler om å holde sin sti ren. I et åpent og gjennomsiktig samfunn skal det mye til å kunne skjule noe for pressen. Det er ikke uten grunn at selv de sleipeste pr-byråene nå har som hovedanbefaling å være ærlig. Opptre etter boken.

Sveriges nye kulturminister Cecilia Stegö Chilò skal tidligere ha uttalt at hun gjerne vil bli tatt for å ikke betale lisensen. Hennes uttalelser var vel på den tiden en slags protest som skulle vise hvor prinsipiell og tydelig hun i dette spørsmålet var. I dag tenker hun vel sånn som de fleste andre gjør, det er bedre å holde seg til loven mens man samtidig arbeider for å endre den. I dag har hun som kulturminister mulighet til nettopp dette. Kanskje hennes protest fører til at hun må fratre?
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Even sa...

Det er bra at mediene passer på at folk som bekler viktige stillinger i samfunnet holder sin sti ren. Men er det ikke et paradoks at det ikke er noen som opptrer som medienes vaktbikkje, i alle fall ikke aktivt? PFU er jo bare en klageinnstans, og svært få får vite om det PFU måtte mene... Dessuten er mediene alt for opptatt av å skjerme hverandre. Jeh heier på Trygve Hegnar og større åpenhet, også innen mediebransjen!

Even

Anonym sa...

Veldig enig med deg der. Eneste måten å løse det på må være slik Hegnar gjør. Kanskje vi er et for lite land for å få kritisk journalistikk mot sine kollegaer?

Tror vi trenger noen nye uredde redaktører. Hegnar er en uredd mann, men vi trenger flere.

Sammen kan vi ta et lite skritt og starte en nettavis med kristendemokratisk ståsted! :)