2. nov. 2006


Frihet på kristendemokratisk vis
Norge har mye å takke kirkevergen i Oslo(bildet) for. Hun som nå er blitt styremedlem i NRK og Nobels fredsenter fikk på slutten av 90 tallet gjennomslag for en av sine viktigste kampsaker, nemlig kontantstøtten. Da var hun(Valgerd S. Haugland) partileder for KrF og måtte fronte en sak som venstresiden kalte kvinnefiendtlig, bakstreversk og offentlig sløsing. Nå som de rød grønne sitter i regjeringskontorene hadde mange ventet en avvikling. Det har ikke skjedd. Trolig er den kommet for bli.

Kontantstøtten handlet og handler om frihet til å velge. Mens venstresiden har fulgt opp sine venner i Sovjet med statlig oppdragelse fra de så vidt har sluttet å amme, så har KrF og høyresiden valgt en annen vei.

De fleste av oss husker debattene som fikk Ap-kvinnene til å frese. KrF ble på tross av dette bare mer og mer populær. På det meste hadde KrF 19% oppslutning i Bergen, mot dagens 5-6%. For dette var en sak som folk forstod. Dette handlet om retten til barna. Retten til å velge oppdragelse og oppvekst for sine barn.

Det hele bunner i manglende tillit. Venstresiden har et tillitsproblem til enkeltmenneskene. Det betyr ikke at jeg mener alt skal slippes fritt vilt, men at det blir noe feil når statlige myndigheter ikke aksepterer at barna tilhører foreldrene og ikke staten.

Kontantstøtten er et glimrende eksempel på kristendemokratisk frihet. Staten eier ikke barna. Ingen mennesker er et middel for å oppnå noe som helst. Mennesket er et mål i seg selv. Frihet er en viktig kampsak så lenge friheten ikke ødelegger for noen andre.

Til slutt må jeg få gratulere nåværende kirkeverge i Oslo, Valgerd Svarstad Haugland med æresmedlemsskapet i KrFU. Vel fortjent!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Even sa...

Enig. Frihet er kanskje det mest misforståtte begrepet i vår samtids politiske debatt. Toleranse kommer på en god annenplass...

Stå på broder!

Atad Xart sa...

Godt sagt. Det er spennende å se at vi kunne nå de høyder ved en slik sak. Noe av utfordringen til KrF, er å klare å komme med nye ideer og løsninger tilpasset 1006, eller helst 2010. Utfordring for deg Filip;)

Anonym sa...

Hva er kontantstøtten EGENTLIG?
Den er et LITE plaster på et STORT sår som partiene på venstresiden (deriblant Krf) påfører familiene og enkeltmenneskene i vårt ganske land gjennom tunge (og totalt unødvendige) skatter og avgifter.
Jeg blir rett og slett provosert av det du skriver her, mr. Rygg, når du harselerer med venstresidens manglende evne til å vise tillitt til enkeltmennesker, når det er akkurat det samme Krf (og enda mer KrfU) står for.

Mennesket er skapt til frihet. Den friheten innebærer også at enkelte tar feil valg for sine egne liv, desverre. Personlig er jeg overbevist om at denne friheten, og lengselen etter å få leve den ut, er noe av den viktigste grunnen til at partiene på høyresiden i norsk politikk øker i oppslutning, og (forhåpentligvis) får rent flertall ved neste Stortingsvalg i 2009.