3. nov. 2006


”KrF-topper ønsker samarbeid med Ap”
I 10-12 aviser i går ble det slått opp at 10 av 15 fylkesledere i KrF ønsket samarbeid med Ap. Som om det skulle være en nyhet. Det har vi jo alltid ment!

Til de av dere som måtte lure, jeg ønsker samarbeid med Ap….. og SV og RV!!! Uff av meg tenker du gjerne. Jeg vil gjerne også samarbeide med Demokratene og Frp. Så lenge det er politikk KrF kan gå god for.

Her er de nøyaktige svarene som Nationen fikk i sin ringerunde.

Ellers anbefaler jeg lederartikkelen til Bergens Avisen.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

8 kommentarer:

Atad Xart sa...

Det er spennende å se at AP ikke bare har det i kjeften, men at de faktisk har satt av "KrF penger" på støtsbudjsettet. f.eks økte bevilgninger til rådgivingstjenesten AMATHEA. Vi kan komme i en situasjon der det er opplagt at det er KrF som vil vippe regjeringsmakten den ene eller andre veien. Da tror jeg det er viktig at KrF har fått et avklart forhold til hvilket alternativ vi kommer til å velge, av hensynet til ryddighet og forutsigbarhet overfor velgerne. På en måte er det jo ett alternativ som vi allerede kan utelukke, nemlig regjering sammen med Høyre og FrP. En ny samarbeidsregjering er vel også lite sannsynlig, ettersom FrP ikke kommer til å tillate en ny Høyre regjering uten at de får være med. På mange måter er det dermed allerede avgjort hva slags regjeringsalternativ KrF vil gå for?

FR sa...

Hvorfor utelukke Frp og Høyre? Politikken er viktigst?

Anonym sa...

Hvorfor ikke si at vi ikke ønsker regjeringssamarbeid i 2009? Vi har tro på det tredje alternativ - og at det skal bli et alternativ igjen! Regjeringen vil ryke - det er bare et tidsspørsmål. Og da kan det være at 2013 er et bedre år å kunne danne de alliansene vi trenger for å føre mest krf-politikk... Jeg er redd et samarbeid med venstresiden pga våre verdisaker og høyresiden pga vår sosiale profil og distriktene... Men kanskje når frp er kommet ned på jorda(og forhåpentligvis blitt mindre) og når vi slipper en koallisjon med sv på venstresida - så kanskje andre og mer spiselige alternativ vil by seg....?

Atad Xart sa...

Jeg mener man trygt kan utelukke en regjering med KrF, Høyre og FrP av flere grunner. Hvis man har fulgt med på hva slags kommentarer som Høybråten har kommet med ang. FrP, så ser man at avstanden er alt for stor. Vi kan ikke kreve at FrP skal legge til side store deler av sitt program for å gå i regjering med oss, og vi kan ikke delta i regjering med FrP hvis de fremholder sin politikk slik den er i dag. I KrFs kanskje viktigste saker: miljø, bistand og bioteknologi er det stor avstand til FrP. Dessuten er det stor motstand til et slikt samabeid blandt aktive KrFere. Oppslaget i nationen viste oss at de fleste fylkeslederne i KrF var mer innstilt på et samarbeid med AP. Det er også signalene som kommer fra Bondevik.

Sakene du nevner Peter er prinsippsaker som AP har brukt til å markere avstand til KrF. Nå ser vi at AP er villig til å gå langt for å bedre forholdet mellom partiene. I kroner og øre utgjør ikke disse sakene de store summene. Det gjør derimot FrPs alternative statsbudsjett. De summene FrP vil omprioritere f.eks fra bistand, vil ikke på noen som helst måte kunne aksepteres av KrF. Og et stort og sterkt FrP etter neste valg, vil ikke akseptere å ikke få gjennomslag for sin politikk. Og det er ingenting som tyder på at FrP vil miste oppslutning før de evt. har fått prøvd seg i regjering. Ergo: de eneste alternativene KrF har etter 2009, er enten Å delta i regjering til venstre, eller å ikke å delta. Kommer vi i vippeposisjon kan det siste faktisk bli vanskelig.

Regjeringen vil ikke ryke. Da hadde den gjort det allerede. Det kan umulig være flere like tunge og splittende saker for de rød-grønne enn de som har vært nå. Hvis SV går ut, er Ap og SP avhengige av KrF og Venstres gunst for å kunne fortsette, den makten ønsker ikke SV å gi oss.

Anonym sa...

hva med Ap, KrF og Høyre?

Atad Xart sa...

Et regjeringssamarbeid med Ap,KrF og Høyre kan vi nok bare utelukke. Hva hadde du tenkt at Venstre og SP skulle gjøre?

Anonym sa...

Politisk gjennomslag må være det viktigste kriteriet. For meg er det helt likegyldig hva partiet kaller seg, så lenge KrF får gjennom mest mulig av sin politikk og vi ikke går på akkord med grunnleggende verdier (ikke sitte i regjering som vil utvide abortgrensen og slikt). Samarbeid med Frp kan ikke utelukkes prinsipielt, men jeg er nok i tvil om de vil legge helt vekk sine egne standpunkter på bistand, alkohol, bioteknologi, miljø (for ikke å nevne generell økonomisk politikk). Da blir samarbeid vanskelig.

En ny samarbeidsregjering vil vel ikke være mulig med et så stort Frp. Det arbeiderpartiet som Jens Stoltenberg ledet i 2001, var faktisk ikke så aller verst... Men med Valla og Kolberg (og Jan Bøhler) som trekker i trådene, har de beveget seg i helt feil retning. På sett og vis, kunne det vært greit å gi Frp en lærepenge ved å plassere dem i posisjon (uten at vi deltar selv), men er det riktig å eksperimentere på den måten..?

Vanskelig spørsmål ihvertfall, som krever nøye gjennomtenkning før valget. I likhet med Kjell Ingolf har ikke jeg lyst til å måtte velge mellom høyre eller venstre, men gjør vi det ikke, får vi nok høre det i valgkampen, tenker jeg...

FR sa...

Tor Øyvind: Jeg er nok enig i at H, KrF og Ap er en lite sannsynelig løsning. For KrF ville det på mange måter vært en ideell konstellasjon, men for Ap og H som hvert fall i Bergen skal være hovedmotstandere så det urealistisk.

Erlend nevner noen navn i Ap som det er vanskelig å samarbeide med. Det er jeg enig i. Men det er jo interessant å nevne at de er kanskje våre aller beste venner. Kvinnebevegelsen i Ap skal ha mye av æren for at kontantstøtten ble en god sak. De skapte konflikt. Konflikt mobiliserer. Denne konflikten vil vi ikke kunne få med Høyre på samme måte.

Mange vil forvente at vi velger. Kjell Ingolf er inne på det. Spørsmålet er om vi skal akseptere det. Er ikke politikken viktigst? Og vil det ikke være sånn at så fort KrF har valgt side så blir vi dramatisk mye mindre interessant for media?