9. nov. 2006


Miljø er god økonomi
SAS har skjønt det. De har innført grønne landinger. Det sparer de 70 millioner på. Og ifølge SAS skal dette spare miljøet for 100 kilo drivstoff pr. landing og gi hele 314 kilo mindre C02-utslipp pr. landing. Innenfor for skipsindustrien har denne type effektivisering lenge vært arbeidet med. Men det er fortsatt muligheter for større miljøgevinster. Det gleder meg at også næringslivet ser at miljø er god økonomi.


- Grønne landinger betyr kort fortalt at man bruker mindre drivstoff under innflyging, blant annet fordi flyene slipper å ligge i venteposisjon og sirkle før de kan gjør den endelige innflygingen, sier Dag Falk-Petersen i SAS Braathens, til VG nett.

Alt handler om økonomi. I Bergen har næringslivet sett at bybane er en forutsetning for fortsatt næringsutvikling i Fleslandsområdet. Kan vi få lignende tendenser i diskusjonen om en topp moderne jernbane mellom Oslo og Bergen?

Tiltak for miljøet er trolig den viktigste fellesdugnaden politikere, enkeltpersoner, næringsliv, interesseorgansiasjoner og andre har i årene fremover.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: