7. nov. 2006


Politikere og sex-anklager
Ordet lokalpolitiker er blitt mer og mer synonymt med ord som overgriper, voldtektsmann og i noen tilfeller drapsmann. Du tror kanskje jeg overdriver. Men ta et søk på vg nett på ordet ”lokalpolitiker”. Det har vært mange saker i det siste og trolig vil vi få flere. Det som for VG er gode nyhetsoppslag er trolig blitt en av de største truslene mot lokaldemokratiet.


Mange har kommet med spydigheter om at slike saker finner du kun i Frp. Det er selvsagt både lettvint og fristende, men det er et bilde som ligger langt unna virkeligheten. Denne uken har det vært mye fokus på en Ap-politiker. Vi har neppe glemt KrFs Medhaug-sak(som trolig ikke var en sak) og vi har hørt mange andre historier.

Sex-anklager er noe av det verste man kan få mot seg. For uansett om du blir dømt skyldig, eller evt frifunnet, så spiller det liten rolle. Medias fokusering og den helt naturlig praten som vil finne sted rundt alle lunsjbord, vil nesten uansett ta knekken på ethvert menneske. Når man vet man er uskyldig, vil det selvsagt oppleves grusomt urettferdig og for mange umulig å bli værende i sin posisjon.

Men ser vi det litt overordnet på dette, så er disse sex-anklagene også et stort problem for lokaldemokratiet. For hvilken tillit får folk flest til lokalpolitikken når disse historiene gang på gang blir helsides oppslag i VG? Stemmetallene er lave, politikerforrakten høy og tilliten stadig lavere.

Uten at jeg har noen tro på at mine standpunkter når VGs redaktør, så vil jeg si til slutt: Vær så snill, ikke døm noen før de er dømt!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: