6. feb. 2007

Ap og Frp finner sammen


Partisekretæren i Ap, Martin Kohlberg har mange ganger sagt at han skal knekke "Frp-koden". Det har han allerede gjort. I hvert fall kan det se ut som at også Ap velger Frps behagelige og populistisk holdning til klimaendringene. I følge dem skal miljø- og klimautfordringene møtes med teknologiske fremskritt, nye energikilder og internasjonalt samarbeid.

De siste ukene har vi helt konkret fått se hvordan Ap og Frp finner sammen. Aslak Bonde som driver nettstedet politiskanalyse.no skriver i en glimrende kommentar om at miljø vil bli den nye EU saken. Altså, vi snakker om en sak(miljø) av en slik betydning som vil skape vanskeligheter for samarbeid både på venstre- og høyresiden. SV vil trolig ikke kunne takle flere nederlag og vil derfor måtte gå ut av regjeringssamarbeidet. KrF og Venstre vil stille ultimatum på klima og miljø til sine fremtidige samarbeidspartner. Det kan bli lenge til neste flertallsforsøk.

Bonde mener at Høyre vil agere på linje med Frp og Ap. Jeg er ikke så sikker på det. Den siste tiden har vi sett en svært offensiv Børge Brende som med full backing fra Erna Solberg har kjørt på at Norge må ha kutt på 30% innen 2020. I dag hadde jeg et forslag til vedtak for Hordaland fylkeskommune om at Hordaland skal kutte 30% av sine CO2 utslipp innen 2020. Hvem stemte i mot? Jo Frp, Ap og Sp! Høyre var sammen med SV, V, KrF og Uavhengig ivrige forkjempere for en offensiv klimapolitikk.

Ap har mye takket være LO blitt et parti som tar mer hensyn til eksisterende arbeidsplasser enn fremtidens behov og nå fremtidens miljøkrav. Sammen med Frp vil de være en ganske tung allianse som dessverre ser ut til å stritte i mot de løsningene som vil kunne gi effekt. Kanskje vi om noen år ser Frp og Ap i samme regjering?
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Frp har ingen miljøpolitikk. Det har Ap. Latterlig å sammenligne. Siv Jensen nekter jo fortsatt for at man må gjøre noe. Jens har vært veldig modig og foreslått klimakvoter!!

FR sa...

Hei!

Jeg synes vel ikke ap heller har noen særlig miljøpolitikk. :)
Det finnes mange positive krefter, men dessverre har fagbevegelsen alt, alt for mye makt. Klimakvoter på flyreiser er hyggelig, men det redder ikke verden.

Det er veldig skummelt med frp og ap som en ny verstingallianse. Jeg håper at flest mulig(kanskje du?) i ap engasjerer seg for å komme ut av en slik allianse. Forhåpentligvis vil Frp se hva som skjer. Har av og til lurt på om de vil våkne før ap??