12. feb. 2007

Uttale: "40 milliarder til miljøvennlig teknologi?"


40 milliarder til miljøvennlig teknologi?
Statoil-konsernet presenterte i dag et årsresultat på 40,6 milliarder kroner for 2006, nesten 10 milliarder kroner mer enn året før. -Vi har flere ganger fått høre at Statoil mener det er for dyrt å velge miljøvennlige løsninger. Men med dagens tall og ikke minst klimakunnskap er det lov å håpe på en kursendring fra Statoil, sier fylkestingsrepresentant i Hordaland, Filip Rygg(KrF).

2006 resultatet, som er konsernets beste noensinne gir gode muligheter for tidenes miljøsatsing. - Med staten som en stor eier i Statoil er det naturlig å forvente seg at selskapet setter seg klare ambisjoner innenfor miljøfeltet. Elektrifisering av sokkelen, rensing av alle planlagte gasskraftverk og satsing på fornybare energikilder er noen av forventningene Statoil bør svare på, mener Rygg.

-Vi skal være stolte av at Statoil på en rekke områder har vist fremragende samfunnsansvar, eksempelvis HMS og korrupsjonsbekjempelse, men jeg håper at 2007 kan bli året da Statoil også tok klimautfordringene på alvor. Året da Statoil ble fremst blant alle olje- og gassbedrifter i verden innenfor miljø og klima.

FNs klimapanel presenterte nylig sin rapport i Paris. For mange var det urovekkende lesning. - Hvis ikke Statoil lar dagens kunnskap være bestemmende for videre satsing, hvem kan da gjøre det? Det er helt avgjørende at de store lokomotivene i norsk næringsliv, satser miljøvennlig og at man ser konkret omlegging fra dagens svært miljøskadende drift, sier Filip Rygg(KrF).

For mer informasjon

Filip Rygg
Fylkestingsrepresentant KrF i Hordaland

91849610 / 55566415

FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

Ingen kommentarer: