21. apr. 2007

Behandlingsgaranti for rusmisbrukere


I dagens BT går Unge Høyre og FpU i Bergen ut og sier at de vil ha de narkomane vekk fra Nygårdsparken. For de av dere som ikke er så godt kjent i Bergen kan jeg si at Nygårdsparken er en veldig flott park midt i Bergen sentrum, som benyttes flittig av byens borgere i tillegg til at det har blitt et tilholdsted for de narkomane. Nå vil høyresiden ha dem vekk. De får trolig følge av flere på venstresiden.

KrF kan ikke og vil aldri gå med på å stenge enkelte grupper ute fra offentlige områder. Forslaget fra Unge Høyre og FpU er diskriminerende og en helt feil måte å ta tak i en av samfunnets utfordringer. Men: Utfordringen er ikke at de narkomane bruker Nygårdsparken, utfordringen er at de ikke får et tilstrekkelig behandlings- og ettervernstilbud.

Bergen KrF ønsker en behandlings- og ettervernsgaranti. Flere partier har tatt til orde for et sprøyterom. Vi vil heller bruke de 10 millionene som et sprøyterom vil koste, på å få til en kraftig forbedring av byens behandlings- og ettervernstilbud for de rusavhengige.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

2 kommentarer:

Anonym sa...

Likevell kan en fjerning av rusmiddelavhengige av og til være fornuftig. Grunnen til det er at det kan hindre rekrutering og salg til unge mennesker.

I Oslo har vi opplevd at tilgangen på narkotika er gått ned, bl.a. på grunn av spreningen av plata..

Ellers er vi enige. Sprøyerom er noe tull. Det fungerer dårlig i Oslo hvor brukerorganisasjonene vil ha dem vekk.

Mathias sa...

Typisk unge Høyre å tro at alle problemer løses ved å tilby ølservering, det vil jo skape flere problemer. Det beste vil være å satse mer på ungdomsarbeid og kulturarbeid blant ungdom; mer penger til fritidsklubber og andre positive tiltak slik at ungdom har mindre grunn til å "havne på kjøret", dette vil på lang sikt få ned antall narkomane. Men Høyre og Frp vil alltid føre en "fra i dag til morgen politikk".