14. apr. 2007

Innfør klimamerking av matvarer


-På samme måte som vi kan lese en oversikt over ingredienser og næringsinnhold på allle matvarer, bør vi også kunne få vite hvor mye klimagasser som er blitt produsert som følge av den varen vi vurdere å kjøpe. Det mener KrFs førstekandidat i Bergen, Filip Rygg.

Han ønsker å gjøre Bergen til et utstillingsvindu. -KrF ønsker å gjøre Bergen til Norge og Europas ledende miljøby. Forbukerne har mye makt, det må vi utnytte!

Fremtiden i våre hender har foreslått at merkingen for enkelhets skyld bør bestå av ett enkelt tall; X kg CO2 ekv. pr kg/liter vare. -Det vil verken være vanskelig eller dyrt å gjennomføre dette. Men når vi vet at matvarer er et av de områdene i vårt private forbruk som bidrar til størst klimagassutslipp, så er det veldig viktig å få dette til sier Rygg.

-Dette må gjennomføres som en nasjonal standard, men det hadde vært veldig gøy hvis Bergen kunne vært først!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

3 kommentarer:

Anonym sa...

La meg igjen påpeke at du bare trenger klimakvoter.

Utslippene vil da bakes inn i prisene. Og prisene er jo langt viktigere for folk enn eventuelle advarsler fra KrF.

FR sa...

Klimaavgift må vi ha. Men det er også viktig å legge til rette for at den enkelte forbruker kan ta bevisste valg. Miljøpolitikk må ikke bare handle om å tvinge forbrukeren til et visst mønster, men også oppmuntre/veilede til grønne valg.

Ellers takk for dine mange spennende tilbakemeldinger. Dette er jo en veldig viktig debatt. Glad for at du deltar!

Ina Elise sa...

God idé, Filip!