30. des. 2008

Hamas brøt våpenhvilen


Mens Israel ønsket å forlenge våpenhvilen, bestemte Hamas seg for å bryte den. Hamas har dessverre tradisjon for å sette krig, terror og nød foran grunnleggende menneskerettigheter, fred og trygghet.

Ingen konflikter har bare en side. Denne konflikten har svært mange. Israel har selv erkjent at de ved flere anledninger har gjort fundamentale feilvurderinger. Men i likhet med Jonas Gahr Støre mener jeg at det er helt avgjørende at alle land får forsvare sine grenser og innbyggere. At Israel nå ser seg tvunget til å stoppe de regelmessige rakettangrepene bør ingen være overrasket over.

Midtøstenkonflikten har mange dimensjoner. Israel er et land der flere verdensreligioner møtes. Det er et land som trengte FNs avgjørelse for å bli gjenopprettet. Og hele regionen består stort sett av regimer der demokrati og menneskerettigheter er fremmedord(Her er Israel et sjeldent unntak).

Norge har lenge vært engasjert i fredsforhandlingene mellom palestinske grupper og staten Israel. Mye har vært veldig bra. Men de siste årene har ensidigheten fra Norge blitt stadig verre. Politikere tar til orde for boikott, media fokuserer ensidig på de palestinske lidelsene og Israel må tåle stadig mer kritikk fra norske representanter. Alt er for all del ikke ubegrunnet, men det totale bildet vi ser fra Norges del er svært urettferdig og til tider direkte løgnaktig.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

6 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig bra skrevet. Gleder meg til valget jeg! Kanskje vi da får noen mer fornuftige mennesker til å styre landet Norge :-)

FR sa...

takk!

Linda Karin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Helt enig, endelig noen som tar til ordet for Israel! Er så provosert og lei av at media kun ser saken fra Palestinerne sin side. Helt enig i at Israel har gjort noen feil i krigen, men når fikk vi sist høre om grove feil fra Palestinerne sin side,og hvor hardt rammet Israelske barn er blitt av dette??

Anonym sa...

http://www.imemc.org/article/58084

Anonym sa...

Jeg slutter aldri å forundre meg over hvor ensidig norsk presse dekker saker der Palestinerne er involvert. Ensidig velges det en vinkling med "slemme Israel" med bilder av soldater, militære kjøretøyer og jagerfly mens "uskyldige Palestinere" dekkes med skadde uskyldige barn. Hva med rakettene som har blitt sendt av Palestinerne mot sivilbefolkningen i Israel og bombene på sivile busser? Denne saken har to sider, men bare den ene vektlegges i nyhetene. Jeg savner en balansert fremstilling og ikke en svært pro mot Palestinerne alene. Dette er propaganda fra begge sider og norske nyhetsmedia må kunne finne en bedre fremstilling enn det som nå vises til norske lyttere/tittere.

Legg merke til nyhetsdekningene fremover selv, spesielt det svært venstrevridde NRK. Legg merke til den ubalanserte formen for billedbruk og virkemidler, det taler helt for seg selv.