23. des. 2008

Grandiosa på julaften


150.000 nordmenn tar seg en grandis på selveste julaften. Kanskje er det noen som er slik som en jeg kjenner veldig godt, han er nemlig ekstremt kresen. Selv i de fineste middager spiser han kun sin medbrakte chips eller kanskje noe grandis. Men jeg tviler på at nesten 4% av Norges befolkning har pizza Grandiosa som sitt førstevalg. Trolig handler dette også om økonomi. Jula er nok den tiden på året der de økonomiske skillene merkes mest for de som har minst.

Å være fattig i verdens rikeste land er ikke det letteste. Ekstra tøfft er det når man også har barn. Selv har jeg vært i kontakt med flere dette året som er avhengig av andre for at barna skal få en innholdsrik jul. Det er ikke noe galt med Grandiosa, men jeg unner alle litt pinnekjøtt eller ribbe imorgen.

Fattigdom er ikke bare politikk. Det hadde vært fint hvis vi kunne bevilget oss ut av en situasjon der mange opplever fattigdom. Men fattigdom handler om mange ting, det kan være rus, gjeldsproblemer, spillegalskap osv. Likevel så er det flere grep som kan tas politisk. I Bergen fant vi blant annet penger til å gi alle sosialhjelpsmottakere en ekstra uke sosialhjelp nå før jul. Men det er langt i fra nok. La dette grandiostallet bli en viktig reminder for det viktige arbeidet vi må gjøre hver eneste dag i tiden fremover.

Ønsker samtidig alle lesere av bloggen en riktig god jul. Takk for at du tar turen innom! Jeg lover mye engasjement og fraspark fremover, men først skal det etes i lange baner, God jul!
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

6 kommentarer:

Kristin Ekberg Vik sa...

God jul til deg og!:)
Ha ei velsigna julehøgtid og eit FANTASTISK NYTT ÅR!

FR sa...

takk i like måte! Håper du fortsetter bloggingen, du skriver fantastisk bra.

Kos deg med jul- og nyttårsfeiring!

Anonym sa...

Så du mener at grandiosa er så mye mer økonomisk enn ribbe, når var sist du sjekke kiloprisen på ribbe?

Men ellers bra skrevet! :)

Anonym sa...

merry christmas to all

speaking of christmas, here are some pictures from christmas celebration in Iran:


http://andishehblog.wordpress.com/

they are linked to in the middle of the latest post.

and here:
http://www.lewrockwell.com/orig8/weden2.html

FR sa...

anonym: hehe, ribbe er ikke veldig dyrt nei, men en full julemiddag med alt tilbehør koster noe mer enn en grandis...

Kunne også lagt til at mange helt sikkert velger seg en frossenpizza fordi de liker det best. Det er jo helt supert, og her er ikke poenget hva man spiser, men at ikke alle er rike i rike Norge.

andishehblog: thank you for visiting my blog! merry christmas!

Anonym sa...

At du ikke skjemmes av å ha dette blogginnslaget koblet mot dette: http://www.dagbladet.no/2008/12/19/magasinet/fotballens_ofre/fotball/afrika/4082893/