17. mai 2009

#MGP i Bergen?


Hele Norge er i jubelbrus. Selveste 17.mai natta utropes Alexander Rybak til vinner av Melodi Grand Prix. 1 mrd mennesker har fulgt sendingene og fått dette med seg. Helt fantastisk!!

Mandag starter diskusjonene om hvor det skal arrangeres, hvordan og hvem som skal lede showet. Det har ikke jeg mange meninger om. Selvsagt hadde det vært gøy hvis BA fikk viljen sin og Bergen nok en gang kunne arrangere finalen, men det viktigste må være at vi finner en plass som er stor og god nok for formålet. Gøy blir det uansett!

Gratulerer og god natt! :)
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

19 kommentarer:

Toget har gått sa...

Det er ikke noe å diskutere. MGP-arrangøren i Norge har allerede booket Telenor Arena på Fornebu til neste års MGP. Og det gjorde de FØR finalen.

Filip Rygg sa...

:) spørs om ikke det går politikk i det, men min mening er at det beste stedet må velges, ikke at man politisk skal score på det. Telenor Arena er sikkert bra!

-Oz sa...

Tenk nå hvor flott det hadde vært å arrangere MGP i Bergen 16. mai, isammen med russefeiring, og avslutte det hele med å vise verden vår 17.mai feiring med buekorps og hele stasen dagen etter?  Bergen må da uten tvil være den byen som kan sette det største "norske" preget over en finale, med sin vakre natur og flotte overganger mellom natur og by, og som er så rik på kultur-minner, og ikke minst som huser og har huset så mange store norske komponister/artister, som Ole Bull, Edvard Grieg, Harald Sæverud, osv...  Og på den nyere fronten, Sondre Lerche, Kurt Nilsen, og Ralph Meyers...  Bergen er Musikk-norges hovedstad, og burde selvfølgelig huse neste års MGP-finale...  Ser for meg flytende utendørs scene på lille-lungegårdsvann med tilskuere stående opp forbi festplassen, musikkpaviljongen, den blå steinen og til den nationale scene.  En flottere setting for MGP kan man nå vel ikke ha?

Guest sa...

Bergen? Er du morsom, blir nok oslo.!

Filip Rygg sa...

Enig i at det høres flott ut. :) Men har vi stor nok plass hvis vi må være inne? 1500 sitteplasser er neppe nok.

guest sa...

Telenor arena i Bærum er booket, så det blir nok der :=) En helt super ny arena, med nok plass. I tillegg er det nok hoteller, restauranter, og andre nødvendige fasiliteter for å huse alle menneskene som kommer!

Guest sa...

bææreum? :P ka fen

Guest sa...

Hva med vikingskipet på Hamar? Det er vel kanskje ikke stort nok...?
 

Guest sa...

Nei, beklager men det MÅ bli bergen!:D

Guest sa...

Oslo er ingenting framfor Bergen. Oslo er kanskje hovedstaden i landet, men selv har jeg erfart at bergen er det stedet i landet hvor norsk kultur virkelig kan tas og føles, luktes og smakes. Om vi vil gi verden en minnesverdig mgp, velg Bergen framfor oslo. Tenk!!

flanders sa...

DET blir ikke Bergen. VI har ikke stor nok hall til dette. største vi har e vestlandshallen, tviler på det skjer. så det blir nok Oslo som stikker av med det:)

apples sa...

Det blir ikke Bergen, kan vi ikke bare være glade litt før vi begynner å krangle? :)

Guest sa...

Samfunnhuset på Kapp på Toten!!!

Guest sa...

hva med Osterøy????

ThisIsThomas sa...

Telenor Arena er ikke allerede booket. Alle dem som leser litt mer enn bare overskrifter på nettavisene vet dette. Var bare rykter som ble avkreftet ganske fort. At Bergen hadde vært et fint sted å ha det er det ikke tvil om! Men at det er plass til det der tviler jeg på! Oslo håper jeg ikke, for det er kanskje den mest upersonlige delen i hele landet vårt. Bare en ærlig menig, så trenger ikke masse combacks på det...

Filip Rygg sa...

Jeg er redd du har rett i at vi ikke har gode nok lokaler. Men det bør vi få. Også med tanke på andre arrangement. Grieghallen er fin, men ikke veldig stor.

Filip Rygg sa...

:) Ser at noen på facebook ivrer for ferjekaien på Knarvik... Kanskje vi kan få et samarbeid mellom Osterøy og Lindås?

Guest sa...

Det er mest naturlig at Oslo holder dette. Man kan jo kanskje spørre den som sørget for at GP kommer til Norge neste år? Rybak har allerede uttalt at en eventuell finale bør være i Oslo, jeg er enig med han i dette.

Filip Rygg sa...

Det er i hvert fall sannsynlig at det blir i Oslo. Hadde Bergen hatt en større konsertarena så ville det nok blitt en større kamp om hvem som fikk det.
 
Men: Ingen tvil om at Bergen hadde vært en bedre ramme :)