16. mai 2009

Politiet har ansvar for tryggheten


I sin trygghetskamp vil BT nå publisere bilder av fotballpøblere i aksjon, og dette uten sladd og gjerne med fullt navn. Jeg er ikke særlig begeistret for ideen(les hvorfor her). Det er politiet som har ansvar for tryggheten i Norge. Ikke borgerrettsgrupper og ikke avisene. Heldigvis. Vi har et lovverk som ivaretar rettsikkerheten og vi har et dyktig politi. Problemet er ressurssituasjonen. De siste årene har politiet hatt en langt kraftigere vekst i utgifter enn innteker. Det får konsekvenser.

I et møte med politiet tidligere i år, fikk bergenspolitikerne en bekymringsfull beskrivelse. Politiet var veldig opptatt av å ikke spre unødvendig frykt, til tross for politiets oppfordring til pressen om å ikke skrive for mye om dette, trosset Bergens Tidende politiets ønske, noe jeg støter BT i. Det er viktig at sannheten kommer frem. Og det er nettopp det som er medias rolle, sette fokus på problemer, reise debatter og formidle nyheter. Men å sikre tryggheten i Norge er ikke avisens oppgave.

Jeg tror det er to løsninger på situasjonen i politiet: 1. Effektivisering og avbyråkratisering. 2. Mer midler.

Med høyt alkoholkonsum, liten innsats på forbygging, svak intergeringspolitikk og ingen reell hjelp til rusavhengige vil det være mange oppgaver for politiet fremover. Dessverre.
FR Kommunikasjonssjef Skaperkraft

4 kommentarer:

Guest sa...

Jeg mener at fotballen selv burde kjøre mye større selvjustis for dette problemet. Blir du tatt for å lage bråk, så risikerer du utestengelse fra å være tilhenger på kampene i en tidsperiode fremover.
 
Jeg tror politiet kan gjøre en del, men synes fotballmiljøet selv har et ansvar for å gi et klart signal til tilhengere at slik oppførsel ikke er akseptabelt.

Filip Rygg sa...

Du er absolutt inne på noe! Jeg tror det du skriver er veldig viktig. Noe av det skjer vel idag, men det kan nok skjerpes.

Henrik Akselsen sa...

Fungerende voldsmonopol > kulturkort til ungdom

Ola Dunk sa...

Du glemmer at politiet har fått mye mer å gjøre ettersom alvorlige kriminelle ikke sperres inn og fordi vi har en asylinnvandring som er helt ute av kontroll.